Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Arsène Wenger: genie met gebrek aan visie

Laatste update:

Echter begon het rooskleurige toekomstperspectief van Arsenal er steeds minder fraai uit te zien. De kritiek op de club werd in de loop van de tijd steeds groter, aangezien de beloofde noemswaardige versterkingen uitbleven (op Gervinho na), en er wederom in talent werd geïnvesteerd. Deze kritiek werd alleen maar heviger, nadat Arsenal met slechts één punt uit drie wedstrijden een valse competitiestart kende. Ook het vertrek van twee sterkhouders in de vorm van Samir Nasri en Cesc Fabregas zorgde ervoor dat de kritiek alleen maar heviger werd. Zelfs succescoach Arsène Wenger, die al sinds 1996 werkzaam is voor The Gunners werd hevig bekritiseerd.

Persoonlijk ben ik het voor een deel eens met de kritiek op Wenger. Ook ik heb de nodige bedenkingen bij zijn denkwijze en visie. Al wil ik eerst mijn bewondering uitspreken over Wenger. Ik vind het bijna onbeschrijfelijk, wat hij allemaal heeft bereikt en betekend voor Arsenal. Ik heb enorm veel respect voor Wenger en hem hoog in mijn bol zitten. Ook zijn filosofie vind ik overweldigend en bijzonder uniek in de huidige voetbalwereld. Hoe hij er telkens in slaagt om vooral jonge spelers beter te maken, vind ik bijzonder knap, en een groot compliment waard.

Wenger zijn filosofie is duidelijk: vooral jonge spelers krijgen speelkansen, tijd en vertrouwen om zich te ontwikkelen en te groeien in het elftal. Vaak is Wenger hier succesvol in gebleken. Zo heeft hij in het verleden twee wereldtoppers gemaakt van Thiery Henry en Patrick Viera. Ook in het heden lijkt Wenger een wereldtopper in wording te creëren in de vorm van Jack Wilshire. Daarnaast lijkt Aaron Ramsey eraan te komen. Van de andere kant heeft dit niet altijd het gewenste effect. In mijn ogen geeft Wenger soms teveel vertrouwen, tijd en speelkansen aan zijn spelers. Spelers, van wie ik denk dat ze tekort komen voor het niveau van Arsenal en daar ook niet snel lijken te komen. Waarom kan een speler zoals Manuel Almunia zolang onder contract kan staan bij deze Engelse grootmacht? Bovendien lijkt het me voor een aantal jonge talentvolle spelers (bijvoorbeeld Carl Jenkinson) verstandiger om verhuurd te worden aan een club, waar ze wekelijks aan spelen toe komen en zich meer kunnen ontwikkelen, aangezien ze bij Arsenal minder kans hebben om te spelen en soms zomaar voor de leeuwen worden gegooid in wedstrijden, waar de druk immens hoog ligt. Op dat moment komen zulke talentvolle spelers naar mijn mening nog wat tekort voor het niveau van Arsenal.

De afgelopen jaren beschikte Arsenal over vrij weinig financiële middelen, nadat de club het legendarische Highbury verliet voor het grotere en moderne Emirates Stadium. Ondanks de geringe financiële middelen slaagde Wenger er telkens in om Arsenal mee te laten doen om de prijzen. Dit vind ik bijzonder knap. Zeker, aangezien Arsenal vaak eerst moest verkopen om te kunnen kopen. Dit leidde vaak tot het vertrek van een aantal sterspelers (bijvoorbeeld Alexander Hleb en Emmanuel Adebayor). Elke jaar moest men dan opnieuw te bouwen aan een elftal met vaak geringe financiële mogelijkheden. Dit jaar was het wel mogelijk om eens flink te investeren in de selectie, die door velen wel een kwaliteitsimpuls kon gebruiken. Met een budget zo tegen de veertig miljoen pond (steeg richting de honderd miljoen pond door de verkopen van Nasri, Fàbregas, Clichy en Emmanuel Eboué) leek een droom voor The Gunners werkelijkheid te worden.

Toch liep de transferperiode bepaald niet vlekkeloos. Arsenal verloor wederom een aantal sterspelers, maar ondanks dat men ruim zestig miljoen euro heeft uitgegeven, zijn vrij weinig mensen positief over dit Arsenal. komt dat voor een gedeelte door Wenger. Immers lijkt hij de grootste invloed te hebben op aankopen. Wenger is namelijk een stugge en strakke onderhandelaar, een onderhandelingsmanier, waar hij pertinent aan vast blijft houden. Bovendien is hij vrij kieskeurig te noemen, en heel erg gericht op de zogenaamde prijs/kwaliteit verhouding. Dat betekent dat hij voor een speler op basis van zijn kwaliteiten een prijs inschat. Vaak is zijn onderhandelingsmanier erg handig, en kaapt hij spelers voor een relatief laag bedrag weg. Echter hecht Wenger zoveel waarde aan zijn prijs/kwaliteit verhouding, waardoor het voor hem vrij moeilijk wordt om dure spelers te halen. Hij kiest dan liever voor een speler, die kwalitatief net wat minder is (soms wel evenveel talent), maar wel goedkoper. Dat vindt hij dan een logischere keuze. Wenger zal echt niet zomaar een gok wagen met zijn transferbudget en vele miljoenen op tafel leggen. Soms leidt dit er juist toe, dat het vrij lang duurt voordat transfers worden afgerond. Vervolgens kan dat weer leiden tot paniekaankopen (zoals Sébastien Squillaci).

Begrijp me niet verkeerd. Ik vind Wenger echt een toptrainer, die met zijn unieke prestaties veel heeft betekend voor met name Arsenal, maar ook de voetbalwereld daaromheen. De laatste jaren waren de financiële middelen vrij beperkt te noemen, maar toch bleef Arsenal een Engelse grootmacht mede dankzij Wenger. Ik zie hem dan ook als een genie. Dit jaar was het echter mogelijk voor Arsenal om flink te investeren in de selectie (zeker na spelersverkopen) en een einde te maken aan de prijsdroogte, die de club nu al zes jaar achtervolgt. Echter lijkt het team na het sluiten van de transfermarkt niet veel beter te zijn geworden. Bovendien is de competitiestart dramatisch te noemen. Ondanks wederom een aantal tegenslagen en het maffe bestuur heeft ook Wenger naar mijn mening fouten gemaakt. De vraag is alleen, waarvoor Wenger schuldig is en eventueel in wat voor grootte.

Meer nieuws

Oosting wil liever niet over Feyenoord praten en legt focus op FC Twente
2
'Wij moesten, voordat we lekker konden zuipen, eerst nog even voetballen'
10
Live meepraten in de Süper Lig: Adana Demirspor - Galatasaray
1
Verweij: 'Als Ajax naast iedereen grijpt, is dat een gigantisch goede kandidaat'
13
Schuldenlast van Vitesse bekend: problemen blijken nog groter dan gedacht
12
Financieel rapport wijst uit: 4 Eredivisieclubs lopen gigantisch risico
15

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties