Van Tastic or The Hunter?
Door LaPulga_10
Dinsdag, 1 november 2011 om 17:39 • Arez el Farah

Wie moet er in de spits bij het Nederlands elftal? Robin van Persie en Klaas-Jan Huntelaar zijn allebei fantastische spitsen, maar één van de twee moet op de bank. Iedereen heeft er een mening over. De één vindt dat Van Persie in de spits hoort, de ander vindt dat Huntelaar heeft bewezen de spits voor het huidige Oranje te zijn.

Van Persie kreeg de voorkeur in de spits bij het Nederlands elftal op het Wereldkampioenschap 2010. Niemand twijfelde eraan dat het een slechte keus zou zijn. In aanloop naar het WK scoorde Robin er namelijk lekker op los. Hij scoorde in de wedstrijden naar het WK toe maar liefst vijf keer in drie duels. Robin ging dus vol met zelfvertrouwen het WK tegemoet, maar uiteindelijk wist hij maar één keer te scoren in zeven WK duels. Het liep totaal niet lekker met Van Persie, want hij kreeg gewoon de ballen niet aangespeeld. Wesley Sneijder zocht steeds die vleugels op. Hij past gewoon niet bij Sneijder, dat was het probleem. En de spelers die op de vleugels speelden, die kwamen alsmaar naar binnen en zo werd de ruimte wel heel klein gemaakt voor Van Persie. Hij liet zich dus steeds terugzakken om weer een balletje terug te tikken, maar dat was het dan ook. Iedereen was na het WK ook van mening dat het tijd werd voor iemand anders in de spits, want Robin paste er gewoon niet volgens velen.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

De meest aangewezen persoon die na Van Persie voor de spitspositie in aanmerking kwam was Huntelaar. Door vele afwezigheden van Van Persie en andere spelers na het WK, kreeg Huntelaar de kans in de spits. Hij werd toen zelfs topscorer van de EK-kwalificatie met twaalf doelpunten. Ik vond dus dat Huntelaar zich zeker had bewezen in de spits van Oranje. Het liep lekker met Sneijder en op de vleugels kreeg hij goede voorzetten die er ook bijna allemaal in gingen. Hij staat ook echt altijd op de goede plaats, een grote kracht van hem. Maar heeft hij zich nu echt zodanig bewezen dat hij in de spits moet bij het Europees kampioenschap in 2012?

Ik ben van mening dat Huntelaar gewoon in de spits hoort bij Oranje, omdat hij dat meerdere malen heeft bewezen in tegen stelling tot Van Persie. Van Persie mag het nu dan wel fantastisch doen bij Arsenal en er daar op los scoren, maar bij Nederland past hij gewoon niet in de spits. Dat is erg zonde, want eigenlijk is hij op dit moment zelfs de beste spits ter wereld. Immers moet hij wel in het team passen. Het is nu een te korte tijd om een elftal rond Van Persie te laten bouwen, maar na het EK zou ik proberen om dat te gaan proberen. Hij is de absolute man in vorm. Sneijder mag dan wel een grote naam zijn, maar die is gewoon minder in vorm dan Van Persie. Op dit moment is Van Persie ook de absolute man in vorm, maar voor het EK 2012 zou ik hem op de linksbuitenpositie zetten, al is dat natuurlijk niet zijn favoriete positie. Ik vind Dirk Kuyt maar niks, dus Van Persie is een fantastisch alternatief. Hij zal daar niet op zijn best spelen, maar de positie wel goed in kunnen vullen.

Alleen draait het uiteindelijk dus gewoon om wat Bert van Marwijk denkt. Hij is immers de bondscoach en bepaalt ook wie er in de basis staat bij het Nederlands elftal. Ikzelf denk dat hij gewoon voor Van Persie zal kiezen in de spits, omdat Van Marwik voorstander is van het bewegen voorin. Het rouleren met de vele spelers, waar Van Marwijk een voorstander van is. Dat bijvoorbeeld opeens Kuyt opeens in de spits speelt en Van Persie dus linksvoor. Dat is ook het ultieme wat Van Marwik uit deze selectie kan halen en zal hij denk ik gewoon voor Van Persie kiezen, alleen weet ik niet of dat rouleren voorin wel gaat werken. Het zou natuurlijk jammer zijn voor Huntelaar, want hij heeft toch enigszins bewezen dat hij belachelijk veel scoort in de spits bij Oranje. Natuurlijk zaten er vele goals bij die tegen mindere tegenstanders waren gescoord, maar uiteindelijk gaat het erom dat de spelers in die wedstrijd gewoon goed op elkaar waren ingespeeld en goed konden combineren.

Maargoed, ik zou dus zeker voor Huntelaar gaan, zelfs al is Van Persie de beste spits van het moment. Bert van Marwijk zal voor Van Persie kiezen, vanwege het rouleren. Althans, dat denk ik, het zou me verrassen als hij voor Huntelaar zou kiezen. Ik ben benieuwd hoe het gaat uitpakken als hij voor Van Persie gaat. Hopelijk kan Van Persie zich dan bewijzen en de mensen die voor Huntelaar zouden kiezen hun mond snoeren. Verder hoop in ieder geval op een vermakelijk EK, hopelijk weer een finale met deze keer wel winst. Dat zou grandioos zijn, maar we wachten het dus allemaal af.

 
Barcelona

Noot: Dit artikel is door een Clubexpert geschreven en niet door onze redactie. Clubexperts zijn lid van Voetbalzone en kenner van hun favoriete voetbalclub.
Meer Clubexperts
Meer Clubexperts
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties