De Boer: 'Je kwam voor de derde ster op het mooiste shirt van de wereld'
Vrijdag, 4 mei 2012 om 00:15 • Daniel Cabot KerkdijkLaatste update: 00:16

Frank de Boer greep de huldiging van Ajax donderdagavond aan om zijn dank uit te spreken aan vele Ajacieden. Niet in de laatste plaats aan meer dan vijftigduizend fans die zich hadden verzameld voor het podium naast de Amsterdam ArenA. "We hebben een geweldig kampioenschap behaald. Dat komt mede door jullie steun. Wij hebben in onze filosofie geloofd. Super bedankt voor jullie steun."

Voor Bruno Silva, die zeer ernstig geblesseerd raakte en niet meer aan spelen toekwam, vroeg De Boer speciaal aandacht. "Je bent met heel andere gedachten naar Ajax gekomen", vertelde De Boer, wiens quotes op de clubsite verzameld zijn. "Dat het zo moet eindigen, vinden wij verschrikkelijk. Wij waarderen je enorm en wensen jou en je familie heel veel sterkte."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

De Boer nam ook publiekelijk afscheid van Jeroen Verhoeven. "Wij zijn jou erg dankbaar. Niet alleen voor je kwaliteiten op het veld, ook voor in de kleedkamer. Wij wensen je veel succes de komende jaren en laat zien wat een fantastische doelman je bent." Ook André Ooijer moest lovende woorden aanhoren. "Je kwam hier om de derde ster op het mooiste shirt van de wereld te zetten. Wij waren na dat seizoen zo tevreden over je dat we je nog een jaar wilden houden, want je bent niet alleen een geweldige voetballer, maar ook een geweldig persoon. De nestor van de groep. Wij zijn trots op je. Dit is je zevende titel: dat kan zelfs ík niet zeggen."

 
Eredivisie
 
Ajax
 
Frank de Boer
 
Jeroen Verhoeven
 
André Ooijer

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties