Hannover 96 koploper in poule van Twente, Been baalt in Zwitserland

Hannover 96 - Levante 2-1
Levante won de eerste groepswedstrijd met 1-0 van Helsingborgs en kende donderdagavond een heerlijke start van het duel bij Hannover 96. Theofanis Gekas verdiende al na tien minuten een penalty en omdat de arbiter van mening was dat de Griek in scoringspositie stond, kreeg Karim Haggui een directe rode kaart. Michel benutte de strafschop die volgde en met een man minder moest Hannover 96 dus op zoek naar de gelijkmaker. Die werd al snel gevonden: Vicente Iborra maakte al vallend hands bij een duel met Szabolcz Huszti, waarna laatstgenoemde de penalty die volgde binnenschoot. Hannover bleef druk zetten en kwam kort na rust op voorsprong via Didier Ya Konan, waarna Robert Zieler de thuisploeg op de been hield met een paar goede reddingen.

Panathinaikos - Tottenham Hotspur 1-1
Panathinaikos is niet goed begonnen aan het seizoen in de Griekse competitie en keek dan ook niet erg uit naar het thuisduel met Tottenham Hotspur. De thuisploeg maakte een angstige indruk en hield zich vooral bezig met verdedigen en tijdrekken; Tottenham mocht het spel maken en kreeg ook kansen. Tien minuten voor rust kwamen de Engelsen verdiend op voorsprong, toen Michael Dawson een vrije trap van Tom Huddlestone binnenkopte. Tottenham bleef vervolgens de betere ploeg en Gareth Bale, Huddlestone, Jermain Defoe en Clint Dempsey kregen kansen om de marge uit te breiden. Panathinaikos bleef daardoor in leven en daar betaalde Tottenham de rekening voor: Toché werd diep gestuurd door Giourkas Seitaridis en passeerde Hugo Lloris met een puntertje.

FC Basel - Racing Genk 2-2
Twee kansen, twee doelpunten: Racing Genk toonde zich in de eerste helft erg scherp in de uitwedstrijd bij FC Basel. Benjamin De Ceulaer opende na tien minuten de score, toen hij Jelle Vossen diep stuurde met een steekpass, maar de spits de bal niet raakte en het leder in een keer binnenrolde. De 0-2 kwam wél op naam van Vossen: Genk combineerde fraai en De Ceulaer speelde met een hakballetje Vossen vrij, die de voorsprong van de bezoekers verdubbelde. De fans van Basel reageerden geschrokken, maar zagen de thuisploeg twintig minuten voor tijd terugkomen in de wedstrijd, dankzij een benutte strafschop van Marco Streller. De druk van Basel nam vervolgens toe en dat resulteerde vier minuten voor tijd in de gelijkmaker (kopbal uit corner) van Streller.

Videoton - Sporting Portugal 3-0
Ricky van Wolfswinkel en Stijn Schaars begonnen op de bank bij Sporting Portugal, maar Khalid Boulahrouz, Danijel Pranjic en Zakaria Labyad stonden in de basis. De bezoekers begonnen echter slecht en stonden na twintig minuten al met 0-2 achter: Vinicius Souza opende na een kwartier de score en de Portugees Filipe Oliveira zorgde zes minuten later met een rake kopbal voor een verdubbeling van de marge. Van Wolfswinkel werd daarom toch maar in de ploeg gebracht, maar hij zag Boulahrouz een te korte terugspeelbal geven en dat werd afgestraft door Nemanja Nikolic (3-0). Een kwartier na rust schoot Van Wolfswinkel net naast en mede daardoor werd het niet meer spannend in Hongarije. Na twee duels heeft Sporting pas een punt in Groep G.

FK Neftchi - Internazionale 1-3
Internazionale speelt zondag in de competitie tegen AC Milan en trad met een B-team aan tegen FK Neftchi. De sterren bleken niet nodig te zijn in Azerbeidzjan, want Inter stond al bij rust op een beslissende 0-3 voorsprong. Philippe Coutinho opende na tien minuten de score, door een pass van Fredy Guarin met een hakje tot assist te promoveren, en Joel Obi maakte er op aangeven van Guarin 0-2 van. Ook bij de derde goal van de avond was Guarin vervolgens betrokken: zijn steekpass werd onderschept door Bruno Bertucci, maar daardoor kon Marko Livaja binnenkoppen. Kort na rust kwam Neftchi nog wel terug tot 1-3 via Nicolas Canales, maar spannend werd het nooit meer. Na twee groepsduels staat Inter nu op vier punten.

Anzhi Makhachkala - Young Boys 2-0
Na het 1-1 gelijkspel bij Udinese wilde Anzhi Makhachkala winnen van Young Boys en de thuisploeg was vooraf duidelijk favoriet. Toch kregen de bezoekers uit Zwitserland in de zevende minuut de eerste grote kans, maar een kopbal van Alain Nef uit een corner werd bij de paal van de doellijn gehaald. Anzhi kwam met de schrik vrij en was na deze kans de bovenliggende partij, maar dat resulteerde niet in veel kansen. De thuisploeg werd eigenlijk maar een keer echt gevaarlijk in de eerste helft, maar een schot van Jucilei ging net naast. Een kwartier na rust kwam Anzhi vervolgens alsnog op voorsprong: Gonzalo Zarate maakte hands bij een voorzet van Yuri Zhirkov en Samuel Eto'o bleef koel vanaf elf meter. De Afrikaan maakte kort voor tijd uit een counter vervolgens ook de 2-0, waardoor Anzhi na twee duels vier punten heeft en Young Boys nog op nul staat.