De Spaanse Kuyt
Door Suarez 7
Woensdag, 2 januari 2013 om 23:40 • Suarez 7

Dirk Kuyt, wie kent hem niet? De aanvaller is één van de grootste publiekslievelingen ooit in Rotterdam en speelt nu in Turkije. Het is een wonder hoe Kuyt het optimale uit zijn loopbaan heeft gehaald, aangezien Kuyt het niet moest hebben van talent, maar van energie.

Kuyt moet je vergelijken met een atoombom vol energie. Als deze bom ontploft kan hij met al zijn energie het talent dat hij tekort komt compenseren. Met al zijn energie haalde Kuyt de top, speelde hij bij Liverpool en haalde hij Oranje. En Kuyt behoort zelfs tot één van de Kuyt lichtingen ooit van Nederland. De man van de energie haalde zelfs de WK-finale. Kuyt is een klein mirakel.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Eigenlijk is de voetballer Kuyt voor Oranje vloeken in de kerk. Een speler van het Nederlands elftal moet sierlijk zijn, talent hebben plus een fabelachtige techniek. Tot dit seizoen dacht ik dat Kuyt een uitzondering was hoe een speler met zo weinig talent bij een sierlijk voetballand een plaats kon veroveren, maar er is een nieuwe Kuyt. Miguel Pérez Cuesta is zijn naam, beter bekend als Michu.

Ruim zeven jaar geleden zag ik Michu voor de eerste keer tijdens het duel tussen UD Vecindario en Real Oviedo op het vierde niveau van Spanje. Ik ging gespannen naar het veld toe, want een neef van mij zou debuteren voor UD Vecindario. Maar in plaats op te letten op mijn familielid viel één speler mij op, ik zag zijn rugnummer en naam niet, maar hij was een beetje aan de dikkige kant. Aannames sprongen van zijn voet af en overspelen kon hij niet. Hij moest het hebben van persoonlijke duels, maar faalde daar ook opzichtig. Het leukste moment van de wedstrijd was dat deze speler probeerde de bal naar een medespeler te passen, maar over de bal heen schoot in zijn eigen strafschopgebied. Na een goede steekpass kwam hij alleen voor de keeper en met een harde knal vloog de bal naar de cornervlag. Ik lachte me dood.

Ik maakt een foto van deze speler en hij was voor mij een held. Ik kreeg zelfs zijn handtekening. Ik wist zeker dat deze speler het in Nederland niet verder zou schoppen dan de middenmoot van de Hoofdklasse. Zijn foto met handtekening plakte ik in mijn agenda en langzaam vergat ik deze speler.

In december 2012 zapte ik op tv naar een geschikte wedstrijd. Mijn oog viel op Arsenal-Swansea City, want ik wou die Spaanse middenvelder wel zien waar mijn vrienden over praatten. Die speler die het geweldig deed in het topscorerklassement van Engeland. Ik had Swansea niet intensief gevolgd dus kende ik de voetballer niet. Plotseling raakte ik in shock, kende ik die voetballer op tv niet. Ik dacht goed na en herinnerde me die speler van Real Oviedo. Nee, dat kan niet dacht ik, maar toen ik mijn oude agenda vond zag de speler er hetzelfde uit, zijn naam was Michu.

Michu schoot tijdens die wedstrijd Swansea met twee goals langs Arsenal en ik herkende hem niet meer. Michu speelde zo anders, hij timede goed, had een neusje voor de goal en nam de bal goed aan. Michu kende ook geen hachelijke momenten meer.

Na negentien duels staat Michu op dertien goals en is hij de uitblinker van Swansea in de Premier League. Van lachertje op het vierde niveau van Spanje tot topspeler in de Premier League, kan het contrast groter? En of dat niet genoeg was hoorde ik dat Vicente Del Bosque Michu gaat volgen. Michu tussen Xavi Hernández en Andrés Iniesta, het lijkt me geweldig.

De middenvelder is op dit moment meer dan twintig miljoen waard en is al bekeken door verscheidene topclubs in Engeland en Spanje. Op dit moment is hij 26 jaar oud, hij kan nog beter! Volgend jaar maakt hij hopelijk een WK mee. Ik heb een gesigneerde foto van hem, zeven jaar geleden was hij geen stuiver waard, nu heeft een vriend van mij al meer dan dertig euro voor deze foto over. Michu is een held, voor altijd!

 
Southampton

Noot: Dit artikel is door een Clubexpert geschreven en niet door onze redactie. Clubexperts zijn lid van Voetbalzone en kenner van hun favoriete voetbalclub.
Meer Clubexperts
Meer Clubexperts
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties