Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Eredivisie, het lachertje van Europa?

Laatste update:

Allereerst wil ik de Champions League en de Europa League benaderen. In de Champions League wordt allang niet meer verwacht dat clubs uit de Eredivisie de poulefase overleven. Waar het PSV in 2005 nog lukte om de halve finale te bereiken, zijn we nu al snel tevreden met een schamele derde plaats in de poule, en zo doorstromen naar de minder aantrekkelijke Europa League. Maar eigenlijk hopen de trainers zelfs stiekem op een snel einde in de Europa League. Ze sparen hun spelers liever voor de competitie, om Champions League-voetbal af te dwingen voor het volgende seizoen, waar immers veel meer geld te verdienen valt.

Maar het gaat toch om het team, en niet alleen om het geld? Juist door je spelers veel wedstrijden te laten spelen worden ze sterker en beter. We willen de Eredivisie toch naar een hoger niveau tillen? Op deze manier houden we de ontwikkeling van de spelers min of meer tegen. De spelers worden gewoon teveel in bescherming genomen. Bijna geen enkele trainer in de Eredivisie durft zijn spelers twee wedstrijden per week te laten spelen. Spelers raken dan zogenaamd vermoeid. In Engeland spelen ze soms drie wedstrijden in tien dagen, maar je hoort daar bijna niemand klagen. Moeten wij dan spelers opleiden die maar eens in de zeven dagen een wedstrijdje kunnen spelen?

Niet gek dus dat er geen Nederlandse clubs meer actief zijn in Europa. De uitschakeling van Ajax tegen het kwalitatief minder sterke Steaua Boekarest kwam dan ook niet aan als een verrassing. Waar Ajax in de ArenA nog het spel kon maken en Steaua alle hoeken van het veld liet zien, waren de rollen in Boekarest beduidend anders. Tijdens de wedstrijd werd Ajax helemaal overrompeld door de sterke Roemenen. De spelers konden het fysiek gewoon niet opbrengen om genoeg weerstand te bieden tegen de Oost-Europeanen.

Maar niet alleen de trainers, ook de arbitrage in Nederland heeft een groot aandeel in het fysieke gemis van de Nederlandse clubs. Fysieke duels worden nauwelijks toegelaten in ons land. De scheidsrechters vinden het nodig om de wedstrijd voortdurend stil te leggen na een stevig duel. Spelers maken hier met alle plezier gebruik van door veel te gemakkelijk naar de grond te gaan en zo de bal voor het team te winnen. Moeten we dan gek opkijken nu er zoveel kritiek is op de arbitrage? De spelers worden gewoon behandeld als watjes. Voetbal is een contactsport. Daar horen ook tackles bij. De scheidsrechters hebben in dit geval de taak om de situatie goed te beoordelen, maar lijken daartoe niet in staat te zijn. Het wordt zelfs nog erger nu protesten richting de scheidsrechters niet meer getolereerd worden.

Er werd verwacht dat het voetbal zo weer de goede weg in zou slaan. Integendeel, met deze beslissing van de KNVB verdwijnt de emotie grotendeels uit het spel, en wordt zo een stuk minder aantrekkelijk om naar te kijken. Is dit wat de KNVB wil bereiken?

Ook het niveau van de Eredivisie wordt de laatste weken erg bekritiseerd. Er wordt veel gebruik gemaakt van zelfopgeleide spelers, die vaak pas net komen kijken in het betaalde voetbal. Tegenwoordig is er geen geld meer om topspelers te contracteren, en moet er dus zuiver gehandeld worden om goedkope, maar toch talentvolle jonge spelers aan te trekken.
Jonge spelers maken nou eenmaal veel fouten, niet gek dus dat Johan Cruijff de Eredivisie een foutenfestival noemt. Als je ziet dat bijvoorbeeld Graziano Pellè zonder al te veel moeite zijn directe tegenstanders opzij zet en vervolgens de bal gemakkelijk tegen de touwen schiet, dan is er toch echt iets veranderd de laatste jaren. Pellè die bij AZ niet uit de verf kwam, maar een paar jaar later bij Feyenoord er gewoon vrolijk op los scoort.

Natuurlijk zijn de begroting verschillen enorm vergeleken het buitenland. Ajax, heeft met een bedrag van 62 miljoen euro nog de grootste begroting van Nederland. Maar als we over de grens kijken, schieten de bedragen al snel omhoog. Manchester United bijvoorbeeld, met een begroting van maar liefst 345 miljoen euro. Niet zo vreemd dat de verschillen blijven groeien. Waar we in Nederland blijven hameren om zo efficiënt mogelijk te werken met het materiaal wat we hebben, worden er in het buitenland makkelijk miljoenen over de tafel gesmeten.

Er moet dus heel wat veranderen willen we de Eredivisie naar een hoger niveau tillen. Ook wordt het tijd dat de KNVB eens met duidelijke afspraken komt wat betreft de rol van de scheidsrechters. Als we doorgaan hoe we nu bezig zijn, zal het naar mijn mening er niet beter op worden, en blijven we, tot ongenoegen van vele volgelingen het lachertje van Europa.

Meer nieuws

Mats Seuntjens voedt geruchten over binnenlandse transfer: 'Al gesprek gehad'
1
Verbeek ergert zich mateloos na GAE - Feyenoord: 'Ga gewoon voetballen man!'
8
Hedwiges Maduro gaat Ajax verruilen voor hoofdtrainerschap Almere City
43
Jürgen Klopp laat zich uit over Arne Slot en geeft hem een mooi compliment
14
VZ Kort: Steven Bergwijn hoort schorsing na rode kaart tegen Excelsior
77
Pak 50x je inzet als Manchester City zondag wint van Nottingham Forest!
0

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties