Update: Roda-coach Brood niet te spreken over 'asociaal' NEC
Woensdag, 22 mei 2013 om 16:50 • Matthijs van LaarLaatste update: 16:51

Het seizoen zit er pas net op, maar bij NEC is men alweer druk bezig met komend voetbaljaar. Zo is nu al duidelijk dat de club uit Nijmegen een flink aantal spelers transfervrij zal laten vertrekken, terwijl er ook al wordt gezocht naar nieuwe versterkingen. Frank Demouge, momenteel door Roda JC gehuurd van het Engelse Bournemouth, staat mogelijk voor een terugkeer.

De geboren Nijmegenaar, afkomstig uit de eigen jeugd, verliet NEC in 2005 om zijn geluk te beproeven bij Willem II en kwam via FC Utrecht in 2012 in Engeland terecht. In de League One kwam de bonkige spits echter niet uit de verf. Bij Roda pakte hij de draad weer op. "We hebben diverse opties en Frank Demouge is één van de mogelijkheden", zegt technisch directeur Carlos Aalbers in gesprek met Omroep Gelderland.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Tegen de mogelijke komst van Demouge staat het vertrek van spelers als Leroy George, Nathaniel Will, Rémy Amieux, Kevin Wattamaleo en Danny van den Meiracker. Zij ontvingen eerder al een ontslagbrief en kregen geen nieuwe aanbieding. Dat geldt wél voor Nick van der Velden. NEC is met hem in gesprek over een nieuwe verbintenis. De club wil hem daarmee belonen voor een sterke tweede seizoenshelft. NEC versterkte zich eerder al met de Duitse vleugelaanvaller Christoph Hemlein.

Update 22 mei 16.50 uur - Roda-coach Brood niet te spreken over 'asociaal' NEC
Carlos Aalbers heeft toegegeven dat Frank Demouge in beeld is bij NEC en daar is Ruud Brood, trainer van Roda JC Kerkrade, niet blij mee. "Wij zitten in een cruciale fase om behoud van het eredivisieschap. Dan ga je niet op deze manier aan spelers trekken. Ik vind dit asociaal van NEC. Wacht dan tot na de play-offs", moppert hij tegenover L1. Demouge speelt op huurbasis voor Roda.

 
Eredivisie
 
NEC
 
Roda JC Kerkrade
 
Frank Demouge
 
Leroy George

Poll
Gaat NEC volgend jaar meedoen om Europees voetbal?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties