Balotelli wacht op Spanje: 'Onverwachte wraak is het zoetst'
Zondag, 23 juni 2013 om 13:10 • Matthijs van LaarLaatste update: 13:21

Ondanks de oorwassing van vorig jaar in de finale van het Europees kampioenschap, is Christian Maggio ervan overtuigd dat Italië het zwaar favoriete Spanje de weg tot de finale van de Confederations Cup kan versperren. Normaliter stuiten de twee Europese grootmachten dinsdag op elkaar in de halve eindstrijd. La Roja moet zondagavond eerst nog wel een aanval van Nigeria af te zien slaan.

Gezien de vorm waarin de regerend Europees en wereldkampioen verkeert, lijkt dat echter geen al te groot probleem. Uruguay werd vorige week een helft lang volledig van de mat getikt en het weerloze Tahiti ging tegen een Spaans B-elftal met 10-0 de boot in. "Ja, Spanje heeft een geweldig team, dat hebben ze vorig jaar in de finale van het EK ook al bewezen", vindt Maggio.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Groot voordeel voor i Azzurri is de extra dag rust. De halve finale staat immers gepland voor dinsdag. "We kunnen ons een aantal dagen goed voorbereiden", vertelt de middenvelder van Napoli in gesprek met Goal. "We moeten rustig blijven tegen Spanje, want als je dat niet doet heb je een groot probleem. Als we geconcentreerd te werk gaan, hebben we een kans."

Ook Mario Balotelli denkt dat Italië een kans maakt tegen Spanje. Na afloop van de nederlaag tegen Brazilië verklaarde hij op zijn officiële Facebookpagina: "Ik wacht al een jaar op Spanje. Wraak is het zoetst als het onverwacht komt." De ploeg van bondscoach Vicente del Bosque versloeg Italië een klein jaar geleden met 4-0 en legde zo beslag op de tweede Europese titel in successie.

 
Confederations Cup
 
Italië
 
Spanje
 
Christian Maggio

Poll
Spanje wint de Confederations Cup
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties