Update: Ajax-opponent Celtic legt back-up Huntelaar voor vier jaar vast
Zaterdag, 31 augustus 2013 om 11:25 • Thijs PostLaatste update: 11:26

Teemu Pukki vertrekt bij Schalke 04 en de 23-jarige Fin is op weg naar Celtic. Dat melden die Knappen via de officiële kanalen. Pukki nam donderdag op de training afscheid van zijn teamgenoten en de aanvaller kreeg een daverend applaus van zijn medespelers en de aanwezige supporters.

Schalke 04 en Celtic zijn het eens over het transferbedrag, Pukki zelf (die nog een contract had tot medio 2014) is momenteel op weg naar Glasgow om tot persoonlijke overeenstemming te komen. De verwachting is dat hij donderdagavond of in de loop van vrijdag zijn handtekening zal zetten onder een verbintenis.

Pukki werd in de zomer van 2011 overgenomen van HJK Helsinki. Bij Schalke 04 speelde hij in totaal 36 wedstrijden in competitieverband. In Europees verband kwam hij tot negen optredens, terwijl hij vier keer in het bekertoernooi in actie kwam. In totaal maakte hij elf doelpunten: acht in de Bundesliga en drie in Europa.

Update 31 augustus 11.25 uur - Ajax-opponent Celtic legt back-up Huntelaar voor vier jaar vast
Schalke 04 en Celtic waren het al eens geworden over een transfersom en zaterdag heeft de Schotse topclub ook een akkoord bereikt met Teemu Pukki zelf. Celtic, in de groepsfase van de Champions League een van de tegenstanders van Ajax, meldt via de officiële kanalen dat de Finse aanvaller voor vier seizoenen is vastgelegd. Hij zal zaterdagmiddag nog niet bij de wedstrijdselectie zitten voor het duel met Dundee United.

 
Premier League
 
Celtic
 
Schalke 04
 
Teemu Pukki
 
Klaas-Jan Huntelaar

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties