Strootman wint Derby della Capitale, nieuwe spitsen helpen Juventus

AS Roma - Lazio 2-0
Met Kevin Strootman in de basis boekte AS Roma, de koploper, zijn vierde overwinning in vier wedstrijden. I Giallorossi hadden het in de eerste helft lastig met de stadsgenoot, maar het lichte overwicht van Lazio resulteerde niet in goals of grote kansen. De thuisploeg kreeg na een half uur nog de beste mogelijkheid, maar Gervinho kopte op aangeven van Il Capitano Francesco Totti naast. Beide partijen kregen na rust direct een grote kans, maar Mickaël Ciani kopte op de lat en Daniele De Rossi mikte naast. Na een uur kwam AS Roma op voorsprong: Totti gaf de bal na een korte corner voor en Federico Balzaretti volleerde binnen: 1-0.

Hij vierde de treffer met tranen van geluk met de fanatieke Curva Sud. Lazio-sluitpost Federico Marchetti voorkwam hierna met een redding op de lijn de 2-0 van De Rossi, waarna de bezoekers weer in de aanval konden. Lazio verdiende misschien een gelijkspel en i Biancocelesti zetten in de slotfase nog alles op alles, maar een rode kaart voor André Dias maakte een einde aan de dadendrang van de lichtblauwe brigade. De rode kaart voerde de score overigens weer wat verder op: in de laatste elf derby's vielen inclusief de kaart voor Dias zestien rode kaarten. AS Roma ging dus met de zege in de Derby della Capitale aan de haal en dat deed het niet met 1-0, maar met 2-0. In de absolute slotfase benutte Adem Ljajic een strafschop.

Juventus - Hellas 2-1
Hij had het nodig, Fernando Llorente. De van Athletic Bilbao overgenomen aanvaller was nog niet op dreef voor Juventus en in de wandelgangen werd er al gesproken van een miskoop. Met zijn eerste basisplaats in het shirt van Juventus liet hij echter zien een uitstekende spits te zijn. Diep in de blessuretijd van de eerste helft kopte hij een voorzet van Arturo Vidal tegen de touwen en dat was op dat moment de 2-1. De score werd na dik 35 minuten spelen namelijk geopend door Verona: Fabrizio Cacciatore tikte bij de tweede paal binnen. De gelijkmaker zou er nog voor rust komen. Carlos Tévez ontsnapte aan buitenspel en op aangeven van Leonardo Bonucci hamerde hij het ding via de paal binnen. Llorente zette dus de ruststand op het bord en daar zou het ook na de pauze bij blijven.

Atalanta - Fiorentina 0-2
Fiorentina blijft uitstekend meedoen in de bovenste regionen van de Serie A. Trainer Vincenzo Montella moet het voorlopig doen zonder de geblesseerde aanvalsleider Mario Gómez, maar de coach heeft genoeg goede spelers aan boord om wedstrijden te winnen. Wat te denken van Matías Fernández, die vlak voor rust de score opende tegen Atalanta. Of Giuseppe Rossi, die in de tweede helft alweer voor zijn vijfde doelpunt in zijn zesde wedstrijd voor Fiorentina tekende. Nu staat de Italiaan ook bekend als afmaker, maar het feit dat hij twee seizoenen heeft gemist door zware blessures maakt het des te knapper.