De Graafschap verspeelt weer punten, rode kaart voor Enoh

FC Volendam - FC Emmen 1-5
De laatste weken redde FC Volendam zich prima zonder topscorer Robert Mühren, maar na drie wedstrijden zonder nederlaag begon men slecht tegen FC Emmen. Al in de eerste minuut sloeg Anmar Almubaraki toe; de Irakese aanvaller maakte zijn eerste van het seizoen. FC Emmen kende daarmee een droomstart, maar sneed zichzelf in de vingers met een rode kaart voor Yannick de Wit, voor rust. FC Volendam wist niet te profiteren van de man meer-situatie en Henny Schilder hielp FC Emmen ongewild verder op weg met een eigen doelpunt, na een uur. Ludcinio Marengo leek de comeback in te leiden met de 1-2, maar snel daarna zag ook Nick Coster rood en was het weer tien tegen tien. Wout Weghorst, Quentin Martinus en Alexander Bannink voerden de score in de slotfase nog op.

VVV-Venlo - SC Telstar 1-1
De goede lijn die VVV vorige week inzette op Woudestein (0-1) kreeg vrijdagavond een vervolg. De jonge aanvaller Dyon Gijzen maakte na acht minuten zijn eerste doelpunt als prof en Pim Balkestein was dicht bij een tweede Venlose goal, ware het niet dat zijn kopbal nog van de lijn werd gehaald. Ook in de tweede helft bleef het team van René Trost bovenliggend en Oguzhan Türk joeg een vrije schop op de lat. Randy Wolters deed hetzelfde en daarmee trof VVV tweemaal het hoogste aluminium. Telstar had weinig gecreëerd, maar kwam twintig minuten voor het einde terug tot 1-1 via Shabir Isoufi.

MVV Maastricht - De Graafschap 2-1
Het gelijkspel tegen nieuwkomer Achilles '29 was een zware dobber voor de Superboeren, maar op bezoek in De Geusselt ging het aanvankelijk beter. Het spel van De Graafschap was goed, er zat tempo in de wedstrijd en er werden prima kansen gecreëerd. Nadat Piotr Parzyszek een geweldige mogelijkheid liet liggen werden de Doetinchemmers echt wakker en viel de 0-1. Parzyszek maakte zijn vijftiende in zestien wedstrijden en gaf daarmee andermaal een visitekaartje af. De Graafschap zette echter niet door en dat gaf Maic Sema de gelegenheid voor 1-1 te zorgen. Diezelfde Sema mocht het bezoek uit de Achterhoek nóg eens overrompelen, vijf minuten later.

Achilles'29 - Excelsior 0-0
Voor het geringe aantal van 750 toeschouwers speelden Achilles'29 en Excelsior vrijdagavond doelpuntloos gelijk. Lars Veldwijk en Lars Hutten lieten in de eerste helft kansen liggen voor de bezoekers uit Kralingen en ook na de helftwissel waren zij samen goed voor enkele mogelijkheden. Achilles, dat geen van zijn laatste zes competitieduels omzette in een zege, putte moed uit de gemiste kansen van het beter geachte Excelsior. Net als vorige week tegen De Graafschap hield het stand, maar ditmaal zonder te scoren. Excelsior probeert volgende week eerherstel te vinden op Woudestein, tegen Fortuna Sittard.

FC Den Bosch - Jong Ajax 4-1
Benjamin van den Broek en Moreno Rutten namen doelman Mickey van der Hart al vroeg onder vuur, maar het was Jong Ajax dat toesloeg bij de eerste serieuze kans van de wedstrijd. Vincent Vermeij zette zijn team op 0-1, maar de voorsprong hield geen stand. Erik Quekel tekende met een lob voor de gelijkmaker en in de tweede helft zorgde hij uit de scrimmage ook voor de verdiende 2-1 voor de Bosschenaren. Jong Ajax raakte de weg kwijt, Eyong Enoh moest een harde charge bekopen met rood en Quekel werd de ware held van De Vliert door ook een derde te maken uit de rebound. Ralf Seuntjens vergrootte de feestvreugde daarna nog met de zeer fraaie 4-1.