Revolutie aan de Mersey.
Door Frank_Lfc

Sinds jaar en dag is Liverpool Football Club een van de meest roemruchte voetbalclubs van Europa. Na jaren van tegenspoed en wanbeleid lijkt nu daadwerkelijk het licht aan het einde van de tunnel te zijn gezien. Eind mei 2012 werd na het ontslag van clublegende 'King' Kenny Dalglish een relatief onbekende en talentvolle manager aangetrokken in de persoon van Brendan Rodgers.

Na een aantal gesprekken met clubeigenaar John W. Henry werd het duidelijk dat Rodgers wel eens de juiste man kon zijn om de gevallen topclub weer terug te helpen naar de absolute top. Door het tonen van zijn manifest wat hij over zijn gehele trainerscarrière bijgehouden had werd het duidelijk dat hier toch echt om een manager ging met een visie. Rodgers was duidelijk in zijn plannen, hij werkt graag met jonge spelers. Iets waar FSG sindsdien ook het gehele transferbeleid op heeft afgestemd. Daarnaast was het duidelijk dat Rodgers een aanvallend denkende coach is, iets wat ik als Liverpool-supporter al tijden niet meer meegemaakt had. Na jaren van resultaatvoetbal van trainers als Rafael Benitez, Roy Hodgson en Dalglish is deze man toch echt een verademing voor de club Liverpool. Ik was zelf enorm tevreden over de aanstelling van Rodgers. Ik hoopte op Rodgers of Roberto Martinez, de huidige coach van Everton.

Na een enorm stroef begin in zijn debuutseizoen waar het openingsduel al direct dik verloren werd tegen West Bromwich Albion was het direct duidelijk dat we Rodgers de tijd moesten geven om zijn visie op de club uit te laten werken. Sinds zijn aanstelling heeft hij altijd gezegd dat hij vier transferperiodes nodig heeft om Liverpool weer terug te brengen naar de bovenste plaatsen. Op het moment lijkt die belofte ook daadwerkelijk uit te komen, na een fantastische seizoenstart en fantastische optredens tegen Tottenham en Manchester City lijkt het of Liverpool eindelijk weer terug is waar het hoort.

Daarnaast is het transferbeleid ook enorm op de schop gegaan, gerichte aankopen worden tegenwoordig gedaan, in plaats van onnodige aankopen. Ook worden er voornamelijk spelers voor de toekomst binnengehaald. Zo was Kolo Toure afgelopen zomer een uitzondering, ook lijken Iago Aspas en Victor Moses niet te bieden wat ze zouden moeten bieden. Toch zijn er met spelers als Daniel Sturridge, Philippe Coutinho, Luis Alberto, Tiago Ilori, Mamadou Sakho en Simon Mignolet ook daadwerkelijk spelers voor de toekomst gehaald. Dit vind ik enorm positief en hiermee kunnen we als club enorm ver komen. Wanneer het laatste stapje naar de Champions League gemaakt kan worden zullen we ook weer in staat zijn om de absolute topspelers aan te kunnen trekken. Door die reden zijn we afgelopen zomer onder andere Henrikh Mkhitaryan en Stevan Jovetic misgelopen.

Verder hebben wij op het moment de beste jeugdopleiding in Engeland, na jaren van investeringen lijken er nu ook eindelijk grote beloftes door te gaan breken. Zo hebben spelers als Raheem Sterling, Jordan Ibe, Andre Wisdom, Lloyd Jones, Jon Flanagan en Suso al aan het eerste mogen ruiken. Dit is nog maar het topje van de ijsberg als je kijkt wat voor talenten er nog meer rondlopen. Jordan Rossiter, Jack Dunn, Ryan Kent en Brad Smith mogen allen nog debuteren maar trainen wel al mee met hoofdselectie. En als je dan nagaat dat Rodgers graag samenwerkt met jonge talentvolle jeugdspelers is het optelsommetje snel gemaakt. Had je een Martin Jol gehad dan had je direct je jeugdopleiding kunnen opdoeken.

Ik ben ervan overtuigd dat Liverpool binnen nu en een jaar of drie weer eens een serieuze titelkandidaat kan zijn. Het geld is er, de spelers zijn er, de jeugd is er en het geduld is er. Daarnaast hebben we met Rodgers een enorm talentvolle trainer die de club Liverpool enorm ver kan gaan brengen. Mogen na jaren van tegenspoed de gloriejaren weer terugkeren en de traditionele Champions League-avonden weer herleefd gaan worden. Ik hoop het van harte!

 
Liverpool

Noot: Dit artikel is door een Clubexpert geschreven en niet door onze redactie. Clubexperts zijn lid van Voetbalzone en kenner van hun favoriete voetbalclub.
Meer Clubexperts
Meer Clubexperts
Meer sportnieuws
10:21
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties