Update: Shakhtar heeft zestal weer terug: 'Een mooi verjaardagscadeau'
Dinsdag, 29 juli 2014 om 14:48 • Matthijs van LaarLaatste update: 14:50

Door de grote onrust in Oekraïne heeft een zestal Zuid-Amerikaanse spelers van Shakthar Donetsk besloten niet meer terug te keren naar het land van hun werkgever. Volgens de Franse televisiezender Canal+ gaat het om de Brazilianen Alex Teixeira, Fred, Dentinho, Douglas Costa en de Argentijn Facundo Ferreyra. Wie de zesde is, is nog niet duidelijk.

Ter voorbereiding op het nieuwe seizoen oefende Shakhtar zaterdagavond in Frankrijk tegen Olympique Lyon (4-1 verlies), waarna de selectie terug zou keren naar Oekraïne. Op het vliegveld bleken de zes echter spoorloos verdwenen. Vermoed wordt dat zij met opzet de vlucht hebben gemist en azen op een vertrek. Een terugkeer in Donetsk lijkt hoe dan ook uitgesloten.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Heel erg vreemd is dat niet: Oekraïne verkeert al maanden in oorlog en met name in het oostelijke deel, waar Donetsk ligt, is het zeer onrustig. Suikeroom Rinat Akhmetov werd er onlangs zelfs van beschuldigd dat hij de separatisten financieel zou steunen in hun strijd tegen het Oekraïense leger.

Update 24 juli 13.54 uur - Fred keert als eerste van zestal weer terug bij Shakhtar
Shakhtar Donetsk zag zes spelers wegblijven na de vakantie, maar heeft één van hen nu weer terug: middenvelder Frederico Rodrigues Santos, oftewel Fred. De 21-jarige Braziliaan heeft zich weer gemeld in Oekraïne, nadat eerder vermoed werd dat hij en vijf anderen met opzet wegbleven uit het onrustige land en aasden op een transfer. Shakhtar laat weten dat een andere Braziliaan, Ismaily, vrijdag zal arriveren. Over Alex Teixeira, Dentinho, Douglas Costa en de Argentijn Facundo Ferreyra zegt men nog niets.

Update 25 juli 11.53 uur - Ook Argentijnse spits meldt zich weer bij Shakhtar
Fred is niet de enige Zuid-Amerikaanse speler die zich weer heeft gemeld bij Shakhtar Donetsk; ook de Argentijn Facundo Ferreyra is weer terug. Dat maakt Shakhtar bekend op de website van de club. "Beide spelers bereiden zich voor op de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen en we verwachten Ismaily ook snel terug", meldt de topclub uit Oekraïne.

Update 29 juli 14.48 uur - Shakhtar heeft zestal weer terug: 'Een mooi verjaardagscadeau'
De zes Zuid-Amerikaanse spelers van Shakhtar Donetsk die na een trainingskamp in Frankrijk weigerden mee terug te reizen naar Oekraïne, zijn weer aangesloten bij de groep. Shakhtar heeft aangegeven dat het de thuiswedstrijden voorlopig in Lviv speelt, duizend kilometer ten westen van het onrustige Donetsk. Dat was voor de spelers (Alex Teixeira, Douglas Costa, Fred, Dentinho, Ismaily en Facundo Ferreyra) reden om terug te keren, zo meldt het ANP. "Een mooi verjaardagscadeau voor trainer Mircea Lucescu", aldus algemeen directeur Sergei Palkin. Coach Lucescu is dinsdag 69 jaar geworden.

 
Premier League
 
Shakhtar Donetsk
 
Olympique Lyon
 
Frankrijk
 
Douglas Costa

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties