Bizar eigen doelpunt levert Anderlecht derde Supercup op rij op

Lokeren veroverde in 2012 en 2014 de nationale beker en de Waaslanders hoopten zondag nog een trofee binnen te slepen. De ploeg van Peter Maes kwam echter na een half uur op achterstand te staan: op aangeven van Cyriac Gohi Bi schoot Mitrovic zijn eerste officiële doelpunt van het seizoen binnen. Anderlecht was voor rust de betere partij, maar creëerde ook maar weinig kansen. Lokeren kreeg ook in de tweede helft geen grip op de wedstrijd, maar maakte ruim een kwartier voor tijd toch gelijk.

Een hoge voorzet van Odoi bereikte Harbaoui, die de bal over doelman Thomas Kaminski in het doel kopte: 1-1. In de slotfase kreeg Bram Nuytinck nog twee kansen, maar hij schoot over en kopte naast en hierdoor leek een strafschoppenserie de winnaar te moeten bepalen. Ex-Anderlecht-speler Odoi, die voortdurend werd uitgefloten door de fans van de kampioen, trapte de bal in de 91e minuut, na een goede actie van Andy Najar, echter op kolderieke wijze in zijn eigen doel.