Eerste Fransman ooit in shirt van Ajax zet punt achter loopbaan
Woensdag, 3 september 2014 om 19:06 • Erik van Dam

Julien Escudé heeft besloten zijn profloopbaan te beëindigen. Dat heeft de 35-jarige Fransman woensdag officieel bevestigd. Escudé kwam de voorbije twee seizoenen uit voor Besiktas, maar plakt er geen nieuw seizoen in of buiten Turkije meer aan vast.

Escudé vindt het na een loopbaan die zestien jaar heeft geduurd mooi geweest. In het seizoen 1998/99 debuteerde hij in het shirt van Cannes en daarna stond hij vier jaar onder contract bij Stade Rennes. In de zomer van 2003 haalde Ronald Koeman de verdediger naar Ajax: SQD werd de eerste Fransman ooit bij de Amsterdammers. Later zou Ilan Boccara de tweede worden.

Escudé bleef iets meer dan twee seizoenen bij Ajax en trok vervolgens naar Sevilla. Daar spendeerde hij de meeste jaren van zijn loopbaan: zeven jaar. Escudé was vrijwel altijd basisspeler, maar ging twee seizoenen geleden een laatste uitdaging aan in de Süper Lig. "Ik wil nu reizen en tijd besteden aan mijn gezin. Ik moet nog bepalen of ik in Frankrijk ga wonen of in Spanje", zegt de dertienvoudig Frans international.

 
Spor Toto Süper Lig
 
Besiktas
 
Sevilla
 
Stade Rennes
 
Ajax

Poll
Heeft Julien Escudé alles uit zijn loopbaan gehaald?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties