Strootman maakt rentree bij simpel winnend AS Roma

AS Roma - Torino 3-0
Na nederlagen tegen Napoli en Bayern München kon AS Roma wel weer een succesje gebruiken en de ploeg van Rudi Garcia maakte indruk in de eerste helft tegen Torino. Roma schoot uit de startblokken en had maar acht minuten nodig om op voorsprong te komen: kort nadat Adem Ljajic Jean-Francois Gillet al aan het werk had gezet, wist Vasilis Torosidis de doelman op aangeven van Francesco Totti te passeren. Miralem Pjanic schoot een vrije trap vervolgens prachtig op de lat, voordat Seydou Keita de marge verdubbelde met zijn eerste doelpunt in Romeinse dienst. Even hierna werd het ook al bijna 3-0, maar Gillet keerde een knal van Pjanic. Gervinho en Daniele De Rossi zorgden ook nog voor gevaar, maar het bleef in de eerste helft bij twee doelpunten.

In de tweede helft bleef Roma dominant, al speelde het niet meer zo goed als in de eerste vijfenveertig minuten. Een klein kwartier na de thee maakte Ljajic op schitterende wijze de 3-0: de Serviër werd aangespeeld door Pjanic, draaide zichzelf met een heerlijke voetbeweging vrij en schoot de bal vervolgens vanaf de rand van het strafschopgebied in de verre hoek. De wedstrijd leek daarmee gespeeld en steeds meer supporters keken naar de bank, om te zien of Strootman al in de ploeg zou komen. Zeven minuten voor tijd besloot Garcia om de Nederlander nog even in het veld te brengen en de supporters van Roma ontvingen hem met een staande ovatie. Bij de eerste balcontacten van Strootman werd er gejuicht, maar veel meer gebeurde er niet meer op het veld. Roma heeft nu weer drie punten minder dan lijstaanvoerder Juventus.

Internazionale - Hellas 2-2
Internazionale verloor vorige week met 2-0 van Palermo en trainer Walter Mazzarri zag de bui dit keer ook weer hangen. De bezoekers kwamen immers na tien minuten al op voorsprong door een lekkere volley van Luca Toni: 0-1. De sluwe vos was even later dicht bij zijn tweede doelpunt, maar na achttien minuten kwamen i Nerazzurri juist langszij. Mauro Icardi schoot de bal van dichtbij binnen, nadat Rodrigo Palacio de bal breed had gekopt. De thuisploeg ging vervolgens op jacht naar de voorsprong, maar Zdravko Kuzmanovic en Nemanja Vidic hadden het vizier niet op scherp staan. Aan de overzijde moest doelman Samir Handanovic nog handelend optreden op een gevaarlijke indraaiende voorzet van Lazaros Christodoulopoulos.

Inter verloor in het eigen Giuseppe Meazza nog nooit van Hellas en de laatste keer dat de ploeg uit Verona van de achttienvoudig landskampioen won, was in februari 1992. Ook dit keer lukte het i Gialloblu niet om te zegevieren, hoewel zij ook na rust absoluut niet kansloos waren. Icardi zorgde met een intikker wel voor de 2-1, maar hierna had Toni vanaf elf meter gelijk kunnen maken. Handanovic keerde de strafschop echter. De thuisploeg moest door de tweede gele kaart voor Gary Medel wel met tien man verder en nadat Lazaros al de lat had geraakt, incasseerde men in de slotminuut toch nog de gelijkmaker van Nico López. Inter staat nu met zestien punten op de negende plaats.