Update: United-middenvelder ontkent alles: 'Mijn geweten is schoon'
Dinsdag, 16 december 2014 om 14:33 • Thijs PostLaatste update: 14:31

Het Openbaar Ministerie in Spanje heeft een rechtszaak aangekondigd tegen 41 spelers en officials die betrokken zijn bij matchfixing rond de wedstrijd tussen Levante en Real Zaragoza in 2011. Dat schrijft AS. Het duel eindigde in 1-2 en daardoor degradeerde niet Real Zaragoza, maar Deportivo La Coruña naar de Seguna División. Het OM beschuldigt Real Zaragoza ervan in totaal 965.000 te hebben betaald aan Levante.

Ander Herrera (tegenwoordig Manchester United) en Gabi (Atlético Madrid) zijn de bekendste spelers die zich moeten melden in het strafbankje. Ook Saïd Boutahar, momenteel in dienst van Al-Shamal, staat op de lijst van de verdachten. Met name toenmalig Real Zaragoza-spelers Gabi, Leonardo Ponzio en Jorge López lijken zich zorgen te moeten maken.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Spelers die schuldig bevonden worden kunnen een gevangenisstraf van zes maanden tot vier jaar krijgen. Daarnaast is er een schorsing mogelijk van een tot zes jaar, alsmede een boete van 5,5 miljoen euro per persoon.

Update 16 december 14.33 uur - United-middenvelder ontkent alles: 'Mijn geweten is schoon'
Manchester United-middenvelder Ander Herrera is een van de spelers die verdacht worden van betrokkenheid bij matchfixing, vanwege een wedstrijd uit de periode dat hij nog voor Real Zaragoza uitkwam. De Spanjaard ontkent op zijn eigen Facebook-pagina echter dat hij ook maar iets met de zaak te maken heeft. "Ik heb nog nooit iets van doen gehad met het manipuleren van de resultaten van wedstrijden, en dat zal ook nooit gebeuren. Als ik ooit word opgeroepen om te getuigen, dan zal ik dat met alle plezier doen, want mijn geweten is schoon", benadrukt Herrera.

 
LaLiga
 
Atlético Madrid
 
Levante
 
Real Sociedad
 
Ander Herrera

Poll
Denk je dat het tot een veroordeling komt?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties