Update: NAC bevestigt vertrek van Chelsea-huurling Perica
Vrijdag, 23 januari 2015 om 16:48 • Daniel Cabot KerkdijkLaatste update: 16:47

NAC Breda legt zich niet zomaar neer bij het vertrek van Stipe Perica. De negentienjarige aanvaller nam donderdagochtend afscheid van ploeggenoten en clubleiding, omdat hij naar eigen zeggen op weg is naar een Italiaanse club. Daar weet NAC helemaal niets van en navraag bij Chelsea leverde evenmin duidelijkheid op. De club sluit juridische maatregelen niet uit, omdat alle partijen een contractuele samenwerking voor een heel seizoen zijn aangegaan.

Als Perica zich vrijdag niet op de training meldt, volgen mogelijk stappen tegen de aanvaller. Een huurovereenkomst kan niet zomaar eenzijdig worden opgezegd, tenzij er een legitieme reden voor is. Daar moet het management van de Kroaat, die waarschijnlijk bij Udinese aan de slag gaat, om lachen. "Wat wil NAC doen? Zij betalen niks en bepalen niks. Chelsea beslist, zij zijn de baas. Chelsea is bezig Stipe bij een Italiaanse club onder te brengen", vertelt de belangenbehartiger aan BN De Stem.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Perica voelt zich volgens zijn management 'gekleineerd' en mist vertrouwen van NAC. Blijven zou geen zin hebben. "NAC kan helemaal niks doen. Als Stipe niet speelt, moeten ze boetes gaan betalen aan Chelsea. Als hij niet weg mag bij NAC, is dat geen probleem. Dan gaat hij een half jaar meetrainen in zijn geboorteplaats in Kroatië." NAC doet er volgens de zaakwaarnemer beter aan om er geen juridisch gevecht van te maken. "Als een club een Chelsea-speler kapot probeert te maken, worden ze afgemaakt door hun advocaten. Dat heeft geen zin."

Update 23 januari 16.48 uur - NAC bevestigt vertrek van Chelsea-huurling Perica
Stipe Perica is definitief vertrokken bij NAC Breda. De degradatiekandidaat maakt op de website van de club bekend dat NAC en Chelsea, de club waar de Bredase vereniging de aanvaller voor het tweede opeenvolgende jaar van huurde, op dit moment de laatste hand aan het benodigde papierwerk leggen. "Stipe heeft het afgelopen anderhalve jaar veel in zichzelf geïnvesteerd om NAC te helpen en zelf een betere voetballer te worden", zegt technisch directeur Graeme Rutjes. "Wij wensen hem veel succes in zijn verdere loopbaan. Wij verliezen met deze zet een reservespeler, maar zijn erop gebrand er een speler voor de basis voor terug te halen." Perica gaat waarschijnlijk verder bij Udinese.

 
Eredivisie
 
NAC Breda
 
Chelsea
 
Stipe Perica

Poll
NAC Breda had Stipe Perica niet opnieuw moeten huren
Eens
Oneens
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties