AZ haalt Jahanbakhsh voor vijf jaar naar Alkmaar
Maandag, 3 augustus 2015 om 15:09

AZ versterkt zich met Alireza Jahanbakhsh. De club uit Alkmaar, vorig seizoen goed voor de derde plaats in de Eredivisie, maakt op de officiële website bekend dat het mondeling akkoord is met NEC over de komst van de aanvaller. Jahanbakhsh moet alleen nog de medische keuring doorstaan in Noord-Holland en tekent vervolgens een vijfjarig contract. Hij volgt Steven Berghuis op, die verkocht werd aan het Engelse Watford.

De international van Iran kende een uitstekend jaar in Nijmegen, waar hij kampioen werd van de Jupiler League. Met twaalf treffers en zeventien assists had Jahanbakhsh een groot aandeel in dat succes. Niet voor niets werd hij aan het einde van het voetbaljaar onderscheiden met De Gouden Stier voor beste speler. "Alireza stond al heel lang bij ons op het lijstje", zegt technisch directeur Earnest Stewart van AZ.

Pas na het vertrek van Berghuis naar Engeland had de club de financiële mogelijkheden om de speler naar Alkmaar te halen. "Het is fijn dat de nummer één op de lijst uiteindelijk komt. Daar zijn we heel blij en content mee", aldus de bewindsvoerder. Jahanbakhsh is sinds de zomer van 2013 actief in Nederland. Vorig jaar nam hij met zijn land deel aan het WK in Brazilië. Over de hoogte van de transfersom doet AZ geen mededelingen.

OFFICIEEL: Alireza Jahanbakhsh vertrekt van NEC naar AZ! Vorig seizoen maakte hij 12 doelpunten en gaf hij 17 assists in de Jupiler League en hielp hij NEC kampioen te worden. Hij tekent voor 5 jaar bij AZ! #transfer #eredivisie #instavoetbalzone

Een foto die is geplaatst door Voetbalzone (@instavoetbalzone) op


 
Eredivisie
 
AZ
 
NEC
 
Alireza Jahanbakhsh
 
Steven Berghuis

Poll
Alireza Jahanbakhsh is een waardige vervanger voor Steven Berghuis
Eens
Oneens
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties