'Chelsea redt ex-Vitessenaar uit 'de hel' en kijkt naar andere club'
Vrijdag, 1 januari 2016 om 11:24 • Erik van DamLaatste update: 12:19

Chelsea haalde tweeënhalf jaar geleden Christian Atsu weg bij FC Porto en contracteerde hem voor vijf jaar. De Ghanese aanvaller werd linea recta verhuurd aan Vitesse en daar deed hij het prima, maar daarna ging het veel minder met Atsu. Op huurbasis bij Everton speelde hij maar vijf wedstrijden en in dienst van Bournemouth kwam hij zelfs helemaal niet in actie. Chelsea zal hem terugroepen, claimt de Daily Mirror.

De Britse tabloid stelt dat Chelsea het niet langer kan aanzien dat Atsu totaal niet in het stuk voorkomt bij Bournemouth en dat de club hem zal 'redden uit de hel' waarin hij zit. Met maar twee wedstrijden in de Capital One Cup, mede door blessureleed, is Atsu's verblijf bij the Cherries een fiasco en Chelsea gaat kijken waar hij beter tot zijn recht komt. De snelle flankspeler blijft mogelijk wel gewoon in Engeland.

In het jaar dat Atsu voor Vitesse uitkwam was hij meestentijds basisspeler en scoorde hij vijf keer. Dat seizoen blonk Lucas Piazón ook uit als huurling van Chelsea, maar ook met hem ging het bergafwaarts. De Braziliaanse technicus is nog steeds eigendom van the Blues, maar is nu verhuurd aan Reading waar hij wisselend basisspeler en invaller is.

 
Premier League
 
Chelsea
 
AFC Bournemouth
 
Vitesse
 
Christian Atsu

Poll
Zou Christian Atsu een interessante aanwinst zijn voor subtopclub uit de Eredivisie?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties