Opnieuw scorende Hernández kan bekeruitschakeling niet voorkomen

De overwinning van Werder was verrassend, want de ploeg staat in de Bundesliga maar net boven de degradatiestreep, terwijl Bayer een subtopper is. De gastheer begon ook wel goed en kreeg na ruim twintig minuten spelen een penalty, nadat Stefan Kiessling was neergehaald door Alejandro Gálvez. Hernández ging achter de bal staan en maakte vanaf elf meter geen fout.

De voorsprong voor Bayer was verdiend, maar Werder kwam tien minuten later op gelijke hoogte, toen Ulisses Garcia na een vrije trap van dichtbij kon scoren. Het betekende het begin van het einde voor Bayer, want kort voor rust trok Wendell aan de noodrem en kreeg hij een rode kaart voor het neerhalen van een doorgebroken speler. Werder mocht dus met een man meer verder en kreeg bovendien een penalty. Claudio Pizarro schoot de gasten met de voorsprong de rust in.

In de tweede helft moest Bayer met tien tegen elf proberen om terug te komen in de wedstrijd, maar dat lukte niet. Zeven minuten voor tijd viel de beslissing, toen Florian Grillitsch na een counter de 1-3 op het scorebord wist te brengen. Namens Bayer raakte Hakan Calhanoglu hierna nog de paal, maar dichterbij kwam de thuisploeg niet, waardoor het bekeravontuur voor Hernández en co voorbij is. Werder gaat door naar de halve finale van het toernooi.