Turks talent keert terug bij Fenerbahçe: 'Het avontuur zit erop'
Donderdag, 2 juni 2016 om 13:30 • Erik van DamLaatste update: 13:06

Salih Uçan gaat geen derde seizoen in bij AS Roma. De 22-jarige middenvelder van Turkse komaf spendeerde de voorbije twee jaar op huurbasis in de Italiaanse hoofdstad, maar keert een ervaring rijker en een illusie armer tegen bij Fenerbahçe. Salih kwam nauwelijks aan bod in Rome en gaat nu zijn best doen (opnieuw) door te breken in zijn thuisland.

Salih liet enkele jaren geleden zien een toptalent te zijn, toen hij als achttienjarige een goed seizoen draaide bij Bucaspor. Fenerbahçe nam hem vervolgens over en wilde hem langzaam brengen, maar vervolgens meldde Roma zich al voor middenvelder. Fener bleek niet bereid Salih te verkopen, maar na de komst van Diego gingen de Turken toch akkoord met een tweejarig huurcontract voor Salih in Italië.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Rudi Garcia en diens opvolger Luciano Spalletti deden echter niet tot nauwelijks een beroep op de Turk: slechts zeven wedstrijden in twee seizoenen kreeg hij. "Het avontuur zit erop", bevestigt Salih nu zelf aan AMK Spor. "Ik heb Fenerbahçe beloofd dat ik terug zou keren en dat doe ik ook. Ik zal hard werken om mijn plek in het team te verdienen. Ik heb niet veel kansen gekregen bij Roma, maar ik houd vertrouwen in mezelf."

 
Serie A
 
Spor Toto Süper Lig
 
Fenerbahçe
 
AS Roma
 
Salih Ucan

Poll
Denk je dat Salih Uçan volgend seizoen belangrijk zal zijn bij Fenerbahçe?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties