Van der Vaart krijgt fans tegen zich en mag zich later melden
Vrijdag, 8 juli 2016 om 10:12

De toekomst van Rafael van der Vaart lijkt definitief niet bij Real Betis te liggen. De 33-jarige Nederlander heeft nog een contract voor twee jaar bij los Béticos, maar de fans beginnen zich tegen hem te keren en bovendien heeft Van der Vaart te horen gekregen dat hij zich niet meteen hoeft te melden voor de medische check-up in aanloop naar het nieuwe seizoen.

Van der Vaarts eerste jaar in Sevilla was teleurstellend: hij begon met redelijk wat speeltijd onder Pepe Mel, maar kon vrijwel nergens meer op rekenen nadat Mel vervangen werd door Juan Merino. Donderdag lieten de fans bovendien hun afkeer van de routinier blijken tijdens de presentatie van het nieuwe shirt in het eigen stadion. De aanwezige supporters zongen Echa Van der Vaart, ontsla Van der Vaart richting voorzitter Ángel Haro.

De aanhang is niet tevreden over hetgeen Van der Vaart in zijn eerste jaar heeft gebracht en ook de 'frikandellengate' heeft Spanje bereikt. Tijdens een uitzending van Studio France laakte Maxim Hartman de leefstijl en eetgewoonten van Van der Vaart en gaf hij aan dat hij meer professionaliteit verwachtte van de middenvelder. Dat was koren op de molen van de toch al ontevreden supporters van Betis.

Met toestemming van de Spaanse club hoeft Van der Vaart zich niet te melden voor de medische keuring bij de club. Hij staat op de transferlijst van trainer Gustavo Poyet en mag daarom later arriveren: men hoopt dat Van der Vaart in de tussentijd al een nieuwe club weet te vinden en zijn contract tot 2018 zo niet uitdient.

 
LaLiga
 
Real Betis
 
Rafael van der Vaart
 
Gustavo Poyet

Poll
Denk je dat Rafael van der Vaart snel een nieuwe club vindt?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties