Tottenham stelt teleur voor 85.000 man, CSKA baart opzien in Duitsland

Tottenham Hotspur - AS Monaco 1-2
Tottenham domineerde het eerste kwartier en het leek een kwestie van tijd voordat Mauricio Pochettino's team op voorsprong zou komen. Alles zat mee: al na vier minuten verloren de bezoekers Nabil Dirar met een blessure, er werden drie kansen gecreëerd en de atmosfeer op Wembley was prachtig, waardoor het een prima avond leek te worden voor the Spurs. Heung-Min Son kreeg een pass van Harry Kane echter niet goed gecontroleerd en Érik Lamela deed te weinig met een tweede prima pass van de Engelse spits. De eerste de beste mogelijkheid voor AS Monaco ging er daarentegen wél in.

Bij Tottenham ging het mis in de opbouw, waarna Bernardo Silva de bal onderschepte en op Hugo Lloris afsnelde. Met een strak schot met links vond de aanvaller de verre hoek en stond het 0-1. Een kwartier later werd het zelfs 0-2: Djibril Sidibé gooide in en zette daarna voor, waarna Thomas Lemar het koppend probeerde. In tweede instantie kreeg hij de bal voor de voeten en maakte hij het af met een hard schot in het dak van het doel. Tottenham was het spoor even bijster, maar kort voor rust kopte Toby Alderweireld zijn team uit een hoekschop van Lamela wel naar de aansluiting (1-2).

Na rust ging het spel op en neer en kreeg met name Tottenham prima kansen om op gelijke hoogte te komen en het zo rijkelijk gevulde Wembley te belonen voor de support. Kane probeerde het tweemaal zelf, maar beide keren leidde het niet tot het gehoopte resultaat: zijn eerste schot werd geblokt en bij de tweede, na voorbereidend werk van de ingevallen Janssen, schoot hij in kansrijke positie recht op de doelman. De druiven zijn dus zuur voor Pochettino en zijn mannen, terwijl Monaco juichend van het heilige gras op Wembley stapte.

Bayer Leverkusen - CSKA Moskou 2-2
Wie het eerste kwartier van de wedstrijd in Leverkusen bijwoonde, kreeg het gevoel getuige te worden van een royale zege van de Duitsers. Admir Mehmedi trof al na negen minuten doel na een goede pass van Benjamin Henrichs en maakte zo zijn vijfde doelpunt in de laatste zes Champions League-wedstrijden die hij speelde voor die Werkself. De vreugde werd nog groter toen Hakan Calhanoglu de voorsprong zes minuten daarna al uitbreidde tot 2-0 toen hij iets teveel tijd en ruimte kreeg en met links prachtig uithaalde van net buiten de zestien. CSKA keek tegen een nare achterstand aan, maar liet zich niet kisten. Met de enige twee kansen voor rust kwam het pardoes terug tot 2-2.

Na 36 minuten was het Alan Dzagoev die door de defensie van Bayer heen wandelde en al vallend de aansluiting verzorgde: even daarna sloeg Roman Eremenko toe door de bal door de benen van Bernd Leno te spelen: in het dak van het doel werd de gelijkmaker een feit en was Bayers goede start teniet gedaan. De Duitsers bleven het proberen en zochten naar een hernieuwde voorsprong, maar een treffer van Kevin Volland werd afgekeurd (wegens buitenspel van Mehmedi) en een tweede poging van diezelfde Volland ging naast het Russische doel. CSKA hield tot het einde toe vol en zal tevreden naar huis gaan met het punt.