'Nieuwe Zidane' lost verwachtingen niet in: 'Hij maakte domme keuzes'
Dinsdag, 13 december 2016 om 19:15

Adel Taarabt stond in zijn jeugd te boek als een groot talent en voegde zich op zeventienjarige leeftijd bij Tottenham Hotspur. In drie jaar tijd kwam de Marokkaanse technicus echter tot slechts negen wedstrijden en inmiddels voetbalt Taarabt voor het tweede elftal van Benfica. Toenmalig ploeggenoot Jermaine Jenas had hoge verwachtingen van de aanvallende middenvelder, maar concludeert dat een gebrek aan discipline hem parten heeft gespeeld.

Taarabt vertrok in 2010, na een aanvankelijke huurperiode, definitief naar Queens Park Rangers. Voor die club kwam hij tot 2015 in totaal tot 157 wedstrijden. Bij zowel Tottenham als QPR speelde de inmiddels 27-jarige international samen met Jenas, die zelf in 2014 afsloot bij the Super Hoops. "Ik heb hem de meest bizarre dingen zien doen met een voetbal. Zelfs toen hij als zeventienjarige speler naar Tottenham kwam, dacht ik: we hebben Zinédine Zidane gevonden, vertelt Jenas.

"Ik kan het niet geloven, we worden een ongelooflijke ploeg", beschrijft de 33-jarige oud-middenvelder zijn gevoelens van toen bij de BBC. "Maar op een gegeven moment besefte je dat er iets niet klopte. Wat het was, wist ik niet. Als je eenmaal met hem op het veld stond, zag je hem domme beslissingen nemen en dacht je: dat gaat ons punten kosten." Taarabt kende nog verhuurperiodes bij Fulham en AC Milan, voor hij in 2015 tekende in Portugal.

 
Premier League
 
Tottenham Hotspur
 
Benfica
 
AC Milan
 
Portugal

Poll
Zie je Adel Taarabt nog een stap hogerop zetten?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties