Update: Newcastle United bevestigt transfer Tioté naar China
Donderdag, 9 februari 2017 om 12:42 • Chris MeijerLaatste update: 12:40

Cheick Tioté is de volgende speler die zijn carrière gaat vervolgen in China. De voormalig speler van FC Twente gaat naar verluidt een tweejarig contract tekenen bij Beijing Enterprise FC. Een verrassing, want de Ivoriaanse middenvelder leek op weg naar een andere Chinese club.

Volgens Engelse media werd Shandong Luneng de volgende bestemming van Tioté, maar hij kiest toch voor Beijing Enterprise FC. Die club komt, in tegenstelling tot Shandong Luneng, niet uit op het hoogste niveau van het Chinese voetbal. De dertigjarige middenvelder gaat in China komend seizoen op het tweede niveau spelen.

Volgens Shields Gazette tekent Tioté in de Chinese hoofdstad een contract voor twee seizoenen. Hoeveel Newcastle United ontvangt voor de middenvelder, is nog niet bekend. Tioté had in Engeland nog een contract tot het einde van het seizoen, dus the Magpies zullen in ieder geval een vergoeding ontvangen.

Update 9 februari 12.42 uur - Newcastle United bevestigt transfer Tioté naar China
Op de website laat Newcastle United weten dat Cheick Tioté definitief naar het Chinese Beijing Enterprise FC vertrekt. The Magpies ontvangen een transfersom voor de Ivoriaanse middenvelder, maar hoeveel dat precies is, wordt niet bekend gemaakt. Tioté speelde 6,5 jaar bij Newcastle United en kwam in die tijd tot 156 wedstrijden voor de club.

DONE DEAL! Cheick Tioté is de volgende bekende naam die in China aan de slag gaat. De voormalig middenvelder van FC Twente verlaat Newcastle United voor tweedeklasser Beijing Enterprise FC. #newcastle #championship

Een foto die is geplaatst door Voetbalzone (@instavoetbalzone) op


 
Super League
 
Newcastle United
 
FC Twente
 
Cheick Tioté

Poll
Vind jij het logisch dat Cheick Tioté naar China trekt?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties