Update: Arsenal neemt na vertrek dure miskoop ook tijdelijk afscheid van drietal
Woensdag, 31 januari 2018 om 20:43 • Demen BulbulLaatste update: 20:45

De wegen van Arsenal en Mathieu Debuchy scheiden na drieënhalf jaar. AS Saint-Étienne maakt woensdagavond via de officiële kanalen melding van de komst van de 32-jarige rechtsback. Arsenal laat Debuchy, die in de zomer van 2014 voor 15 miljoen euro werd opgepikt bij Newcastle United, met het einde van zijn contract in zicht transfervrij vertrekken, berichten Engelse en Franse media.

Arsenal betaalde drieënhalf jaar gelden grof geld om Debuchy los te weken bij Newastle United, maar een gelukkig huwelijk bleef uit. De Fransman begon het seizoen nog wel als basisspeler, maar werd halverwege teruggeworpen door een ernstige schouderblessure. Hij werd vervolgens in de pikorde voorbijgestreefd door Héctor Bellerín en kwam dit seizoen nog niet in actie in de Premier League.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Tussendoor werd Debuchy door Arsenal uitgeleend aan Girondins de Bordeaux. Hij speelde in totaal slechts dertig wedstrijden voor the Gunners, waarin hij goed was voor twee doelpunten en één assist. Saint-Étienne versterkte zich eerder deze transferperiode ook al met onder anderen Neven Subotic, Paul-Georges Ntep en Yann M'Vila.

Update 31 januari 20:43 - Arsenal neemt na vertrek dure miskoop ook tijdelijk afscheid van drietal
Arsenal heeft woensdagavond via de officiële kanalen laten weten dat de toekomst van Chuba Akpom, Krystian Bielik en Jeff Reine-Adélaïde voorlopig niet in het Emirates Stadium ligt. Het talentvolle trio maakt het seizoen op huurbasis elders af. Akpom verkast tijdelijk naar het Belgische STVV, Bielik wordt verhuurd aan het in de League One uitkomende Walsall en Reine-Adélaïde gaat in de Franse competitie aan de slag bij Angers. Eerder vandaag liet Arsenal Mathieu Debuchy al vertrekken naar Saint-Étienne

 
Premier League
 
Arsenal
 
Saint-Étienne
 
Mathieu Debuchy
 
Chuba Akpom

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties