Update: Botafogo neemt maatregelen na gebaar van 'huilbaby' Vinícius
Dinsdag, 13 februari 2018 om 17:40

Vinicius Junior is momenteel het gesprek van de dag in Brazilië. De zeventienjargie aanvaller, die reeds door Real Madrid officieus is vastgelegd voor het bedrag van 45 miljoen euro, wordt momenteel nog verhuurd aan Flamengo en wist afgelopen weekend te scoren tegen rivaal Botafogo. De jongeling juichte nadien op een controversiële manier.

Het toptalent besloot na zijn geslaagde afstandsschot net te doen alsof hij zijn tranen wegpinkte, waarmee hij de tegenstanders en de fans zou hebben geprovoceerd. Het 'huilbaby'-gebaar leverde de speler van Real een gele kaart op van de dienstdoende scheidsrechter, omdat de provocerende handeling niet door de beugel kon.

Vanwege dit soort dingen betaalt Real Madrid C.F. dus 45 miljoen euro voor de nu zeventienjarige Vinicius Júnior! ????

Posted by voetbalzone on Monday, February 12, 2018

Op sociale media in Brazilië was veel te doen om de prent voor de aanvaller en ook Neymar besloot zich te bemoeien met het voorval. "Voetbal is gek geworden", begint de recordaankoop van Paris Saint-Germain op Instagram. "Als je team wint tegen de ploeg van je vriend en je gaat dan juichen, dan maak je blijkbaar een fout. En dan zal je gestraft worden", aldus een cynische Neymar.

Update 13 februari 17.40 uur - Botafogo neemt maatregelen na gebaar van ‘huilbaby’ Vinícius
Vinícius Júnior scoorde afgelopen weekeinde tegen Botafogo en vierde dat doelpunt door een ‘huilbaby’ na te doen. Hij provoceerde daarmee de tegenstander en het publiek van Botafogo, zo vindt de club uit Rio de Janeiro. Botafogo laat dan ook in een statement weten dat men het Nilton Santos Stadion niet langer beschikbaar stelt voor de finale van de Taça Guanabara, die volgende week zondag wordt afgewerkt tussen Flamengo en Boavista. Het duel zal nu waarschijnlijk verplaatst worden naar Estádio Raulino de Oliveira in Volta Redonda.

 
Meer video's
 
Flamengo
 
Botafogo
 
Neymar

Poll
Een terechte gele kaart?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties