Ajacied imponeert: 'Aan de bal zie ik zeker gelijkenissen met Johan Cruijff'
Woensdag, 14 februari 2018 om 11:02

Merab Jordania heeft Vitesse ongeveer vijf jaar geleden verlaten. Desondanks volgt hij de Eredivisie nog met interesse en is hij van mening dat het niveau de laatste jaren nog verder is gezakt. Toch ziet de Georgiër nog meer dan genoeg talent rondlopen op de Nederlandse velden.

In gesprek met Voetbal International vraagt Jordania zich hardop af wat er de laatste jaren is gebeurd. "Feyenoord tegen Manchester City bijvoorbeeld. Dat waren jochies tegen mannen. Sowieso valt het niveau in de Eredivisie me tegen", aldus Jordania, die met bewondering kijkt naar Ajacied Frenkie de Jong. "Lang geleden dat ik zo'n groot talent heb gezien. Het is gevaarlijk om hem te vergelijken met Johan Cruijff, maar aan de bal zie ik zeker gelijkenissen. Die gaat de wereldtop halen."

Meer: ‘Ten Hag speelt met de sfeer in de selectie door hem af te serveren’ | ‘Barcelona heeft akkoord met Ajax bij mislopen groepsfase CL’

Philippe Sandler, die PEC Zwolle komende zomer gaat verlaten voor Manchester City, maakt eveneens indruk op Jordania. Hij vergelijkt de Nederlandse jeugdinternational met Virgil van Dijk, de mandekker van Liverpool die hij ooit van FC Groningen naar Vitesse wilde halen. "Hij kostte een paar miljoen. Toen ze hoorden dat ene Jordania van Vitesse interesse had, werd het bedrag verdubbeld. Wij hadden Guram Kashia al en haakten af. Toen hij naar Liverpool ging, heb ik daar met een paar vrienden hartelijk om gelachen." Van Dijk maakte onlangs voor 85,4 miljoen euro de overstap van Southampton naar Liverpool.

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
Ajax
 
Vitesse
 
Frenkie de Jong
 
Philippe Sandler

Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties