'Type Toornstra' getipt voor de top: 'Feyenoord is hem op zijn lijf geschreven'
Woensdag, 14 maart 2018 om 09:45

Sander van de Streek speelt sinds zijn transfer van sc Cambuur naar FC Utrecht afgelopen zomer naar behoren. De aanvallende middenvelder imponeerde met name in de laatste vijf wedstrijden van de Domstedelingen, met vier goals en vier assists. Henk de Jong verwacht dat de 24-jarige Van de Streek in de nabije toekomst wel een stap hogerop kan maken.

"Zo’n bescheiden en fijne knul als Sander buiten de lijnen is, zo’n harde werker is hij erbinnen", legt de trainer van De Graafschap uit. De Jong werkte lange tijd samen met Van de Streek bij Cambuur en was toen al onder de indruk van hem. "Het verbaast mij daarom niet dat hij zich bij FC Utrecht in korte tijd zo snel heeft ontpopt tot een belangrijke speler."

Meer: ‘Ik denk dat Advocaat genoeg punten ziet die voor verbetering vatbaar zijn’

"Hij is een jongen die gemakkelijk ergens aanpikt, ook als het niveau aanvankelijk wat hoger ligt. Met zijn loopvermogen, zijn diepgang en die over-mijn-lijk-mentaliteit past hij bij uitstek bij volksclubs als Cambuur en FC Utrecht. Simpelweg omdat die supporters graag zien hoe Sander voetbalt: gepassioneerd, vol overgave en stiekem heel vaak beslissend met doelpunten en voorzetten."

De Jong ziet een transfer naar Feyenoord nog wel gebeuren, zo gaat hij verder tegenover Voetbal International: "Het type-Jens Toornstra, ja. Iemand die stapje voor stapje vooruitgaat. En reken maar dat Sander nog wel wat stapjes gaat maken. Over twee jaar kan hij mee in de top van Nederland. En dan is er één plek waar hij het best zou passen: Feyenoord. Die club is op zijn lijf geschreven."

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
FC Utrecht
 
Feyenoord
 
Sander van de Streek
 
Jens Toornstra

Poll
Ben jij het eens met Henk de Jong?
Ja
Nee
Deels
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties