'Als het mogelijk is wil ik hier blijven, dat zal ik ook aangeven bij PSV'
Dinsdag, 17 april 2018 om 11:22

De kersverse landskampioen PSV reist woensdag af naar Zuid-Limburg om het op te nemen tegen Roda JC Kerkrade en voor Hidde Jurjus wordt dat een bijzondere confrontatie. De doelman wordt dit seizoen door de Eindhovenaren uitgeleend aan Roda en is met zijn tijdelijke werkgever nog volop verwikkeld in de strijd tegen degradatie.

De 24-jarige doelman koos afgelopen zomer bewust voor een vertrek uit het Philips Stadion: "Het voelde hier meteen goed en ook de ontwikkeling van Benjamin van Leer nam ik in mijn beslissing mee. Ik werd gehaald als eerste keeper en kreeg van de trainer snel het vertrouwen. Inmiddels ben ik veel volwassener geworden en daar bouw ik op verder", vertelt hij op de officiële website van zijn tijdelijke werkgever.

Jurjus verliet De Graafschap in 2016 voor PSV en zette daarmee een grote stap in zijn loopbaan. De doelman liet zijn vertrouwde omgeving achter zich en kwam terecht bij een club van hoog niveau waar alles tot in de puntjes was geregeld: "Toch was ik in eerste instantie niet tevreden over mijn prestaties. Ik keepte wedstrijden in Jong PSV en verwachtte dat ik elke wedstrijd zou uitblinken. Dat was niet helemaal realistisch, al zakte ik niet door de ondergrens. Ik maakte gedurende het seizoen progressie en de logische vervolgstap was om weer op het hoogste niveau te gaan spelen."

Die kans om weer ergens in de Eredivisie te gaan spelen kwam bij Roda en dat is Jurjus goed bevallen. Als het aan de goalie, die nog tot medio 2021 onder contract staat in Eindhoven, zelf ligt, speelt hij volgend seizoen ook in het Parkstad Limburg Stadion: "Als het mogelijk is, zou ik graag bij Roda JC willen blijven. Als speler heb je dat niet altijd in de hand, maar ik zal het in ieder geval aangeven. En zeker als wij ons handhaven, is de kans reëel dat ik hier volgend seizoen opnieuw het doel verdedig."

 
Eredivisie
 
Roda JC Kerkrade
 
PSV
 
Hidde Jurjus

Poll
Denk jij dat Hidde Jurjus in de toekomst uit zal groeien tot eerste keus bij PSV?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties