Update: CAS stelt Manchester City in het gelijk en deelt geen transferverbod uit
Dinsdag, 17 april 2018 om 12:38

Volgens verschillende Engelse media wil Josep Guardiola zich komende zomer nadrukkelijk roeren op de transfermarkt. De plannen van de Spanjaard zouden echter gedwarsboomd kunnen worden door een transferverbod. The Citizens krijgen volgens de Daily Telegraph binnen een week te horen of er nog een straf uitgedeeld wordt naar aanleiding van de transfer van Benjamin Garré.

Manchester City nam de nu zeventienjarige vleugelaanvaller in 2016 over van Vélez Sarsfield. De Argentijnse club claimt dat the Citizens Garré al op zijn vijftiende hebben benaderd, wat tegen de regels zou zijn. De FIFA sloot zich aan bij het argument van Manchester City, dat beweerde dat de aanvaller naar de club mocht verkassen na zijn zestiende verjaardag omdat hij in het bezit is van een Italiaans paspoort. Om die reden heeft de wereldvoetbalbond een klacht van Vélez naast zich neergelegd.

Meer: Guardiola verwacht strijdlust bij afvaller: ‘Hij heeft beslissing te accepteren’ | Guardiola zoekt naar oplossing: ‘Ik weet dat het niet gemakkelijk is voor hem’

De Argentijnse club besloot vervolgens naar het Internationale Sporttribunaal CAS te stappen. Manchester City is ervan overtuigd dat men de regels niet heeft overtreden, temeer omdat de FIFA de transfer destijds goedgekeurd heeft. Maar Vélez haalt aan dat spelers met een Europees paspoort onder de achttien jaar alleen binnen Europa van club mogen wisselen.

Het CAS zal aan het einde van deze week of begin van volgende week een uitspraak doen. Indien Manchester City schuldig wordt bevonden, heeft het de mogelijkheid om in beroep te gaan tegen het transferverbod. Dit zou het transferverbod kunnen vertragen, waardoor de Engels kampioen komende zomer wel in staat is om spelers te halen. In de twee transferwindows daarna zullen the Citizens dan geen spelers mogen registreren.

Update 17 april 12.38 uur - CAS stelt Manchester City in het gelijk en deelt geen transferverbod uit
Het Internationale Sporttribunaal CAS heeft Manchester City in het gelijk gesteld in het geschil met Vélez Sarsfield. The Citizens zouden geen regels hebben overtreden met het aantrekken van Benjamin Garré. De kampioen van Engeland hoeft zodoende niet te vrezen voor een transferverbod, al kan de Argentijnse club nog in beroep gaan tegen de uitspraak van het CAS.

 
Premier League
 
Manchester City
 
Velez Sarsfield
 
Josep Guardiola

Poll
Zou jij het transferverbod voor Manchester City terecht vinden?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties