AC Milan pakt belangrijke punten en bezegelt lot van Hellas Verona
Zaterdag, 5 mei 2018 om 19:56 • Dominic MostertLaatste update: 20:02

AC Milan heeft voor het eerst sinds 25 februari weer twee opeenvolgende Serie A-wedstrijden weten te winnen. De ploeg van Gennaro Gattuso was voor eigen publiek met 4-1 te sterk voor Hellas Verona, dat door de nederlaag officieus is gedegradeerd. Met nog twee duels te gaan bedraagt de achterstand op Chievo zes punten; vanwege het onderlinge resultaat zou ook een gelijke stand in puntenaantal niet genoeg zijn.

Alleen een wonder kon Hellas nog behoeden voor degradatie. De club moest daarvoor winnen in San Siro, de laatste twee competitieduels eveneens omzetten in winst en hopen dat Chievo de laatste drie wedstrijden verliest. Bij stap één ging het dus al mis. Milan kende voor eigen publiek een eenvoudige eerste helft en beloonde zichzelf na negen minuten voor het eerst. Kort nadat Patrick Cutrone van dichtbij een grote kopkans miste, was het raak via Hakan Çalhanoglu. Na voorbereidend werk van Suso knalde de Turk de bal hard in de hoek.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Verdediger Thomas Heurtaux kreeg er nog wel een voet tegenaan, maar kon het openingsdoelpunt niet voorkomen. Twee keer was Çalhanoglu vervolgens dicht bij zijn tweede treffer van de avond. Na een klein kwartier mikte de middenvelder rakelings naast; even daarna moest Marco Silvestri zich strekken om de 2-0 van Çalhanoglu te voorkomen. Duidelijk was dat het tweede doelpunt in de lucht hing. Uiteindelijk was Cutrone de maker: de spits ontving de bal in het strafschopgebied van Giacomo Bonaventura, draaide snel open en vond de linkerhoek.

Omdat Alessio Romagnoli zeven minuten voor rust een uitgelezen kans onbenut liet, bleef het voor rust bij 2-0. Kort na de rust maakte Milan er alsnog 3-0 van. Ignazio Abate maakte in zijn 282ste officiële wedstrijd voor Milan zijn 4de doelpunt en deed dat op fraaie wijze: de verdediger werd bediend door Suso en haalde genadeloos uit met de buitenkant van zijn voet. Hellas was echter niet uitgestreden. Rômulo knalde een vrije trap op de lat en via Lee Seung-Woo werd het zelfs 3-1, nadat hij uit een heerlijke volley zijn eerste Serie A-doelpunt ooit maakte. Het laatste woord was echter aan Milan: Fabio Borini bepaalde de eindstand met eveneens een knappe volley.

 
Serie A
 
AC Milan
 
Hellas Verona
 
Patrick Cutrone
 
Fabio Borini

>
Serie A
AC Milan
4
1
Hellas Verona
Zaterdag, 5 mei 2018 om 18:00
Poll
Eindigt AC Milan als zesde in de Serie A?
Ja
Nee
Meer nieuws
   
19:22
19:22
KNVB grijpt door coronamaatregelen deels in bij amateurvoetbal
9
   
19:02
19:02
Ajax maakt interesse kenbaar aan zaakwaarnemer Fulco van Kooperen
39
   
19:00
19:00
'Mijn management zei: 'Doe het gewoon, als je slaagt, kun je alle kanten op''
1
   
18:18
18:18
Nieuwe virale kleedkamerbeelden tonen ontroostbare Cristiano Ronaldo
78
   
18:12
18:12
Kenneth Perez: 'Die kamikazepiloot... Je weet niet waar je naar zit te kijken'
12
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties