Inter verliest van angstgegner en is ver verwijderd van Champions League

Sassuolo ontwikkelt zich de laatste jaren tot angstgegner. De club uit de provincie Modena won de voorgaande twee duels in het Giuseppe Meazza en won zes van de voorgaande zeven onderlinge wedstrijden in alle competities. Inter was dus gewaarschuwd, maar kon een 0-1 achterstand in de eerste helft niet voorkomen. Halverwege de eerste helft legde Matteo Politano aan voor een vrije trap vanaf een kleine twintig meter. Hij schoot de bal laag over de grond, onder de springende muur, en mikte raak in de rechterhoek.

Politano kreeg het stadion stil en kreeg Inter uit zijn ritme. Wel zocht de thuisploeg direct naar de gelijkmaker. Drie minuten voor rust werd de 1-1 van Mauro Icardi afgekeurd wegens buitenspel en even daarna had doelman Andrea Consigli van Sassuolo een uitstekende redding in huis op een inzet van Ivan Perisic. Ook in de tweede helft probeerde Inter uit alle macht langszij te komen. Een grote kans was er voor Rafinha, maar keeper Consigli pareerde de inzet met zijn voeten.

Inter had de overhand en zocht wanhopig naar openingen. De achterhoede van Sassuolo had overal een antwoord op, zonder zelf nog veel te creëren in het tweede bedrijf. De 0-2 kwam dan ook vrij onverwacht. Achttien minuten voor tijd trok Domenico Berardi net buiten het strafschopgebied vanaf de linkerflank naar binnen en vuurde hij prachtig raak in de kruising. Inter kwam nog op 1-2 via een droge knal van Rafinha, maar daar bleef het bij.