'Mijn onderlinge rivaliteit met Graziano Pellè was erg groot'
Donderdag, 17 mei 2018 om 00:10

Sergio Romero blikt met een goed gevoel terug op zijn tijd bij AZ. De doelman, die sinds 2015 onder contract staat bij Manchester United, speelde vier seizoenen lang in Alkmaar. Hoogtepunt van de Argentijn was de behaalde landstitel in 2009. Op de clubsite van AZ laat de 94-voudig international weten dat de Eredivisionist destijds een hecht team had.

"Ik trok van nature wat meer op met de Spaanstalige spelers. Ik had een speciale klik met Graziano Pellè, die spreek ik nog tot op de dag van vandaag. Maar ook met de Nederlandstalige spelers kon ik het uitstekend vinden. Mijn onderlinge rivaliteit met Pellè was erg groot, we probeerden elkaar continu af te troeven. Dat merkte je trouwens ook wel in het algemeen. Iedereen wilde maar beter en beter worden."

Romero voelde zich snel op zijn gemak bij AZ en durfde het aan om zijn teamgenoten Argentijnse liedjes te laten aanhoren. "Pellè zat altijd naast me en na een training of wedstrijd slingerden we steevast de nummers aan op onze iPod Nano. Louis van Gaal vond de Argentijnse muziek overigens maar niets. Dus zodra hij de kleedkamer had verlaten, ging de volumeknop een flink tandje omhoog."

De sluitpost wijst de wedstrijd Ajax-AZ aan als memorabel, aangezien hij toen weer bij de selectie zat nadat hij zijn hand brak. Romoro moest door het uitvallen van Joey Didulica weer binnen de lijnen verschijnen: "Eigenlijk was het onverantwoord. Mijn hand was namelijk nog niet volledig genezen. Toch pakte ik een aantal belangrijke ballen en trokken we een punt over de streep."

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
AZ
 
Sergio Romero
 
Graziano Pellè
 
Louis van Gaal

Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties