Olde Riekerink keert bij sc Heerenveen terug in Nederland
Donderdag, 17 mei 2018 om 15:03

Jan Olde Riekerink is de nieuwe trainer van sc Heerenveen. De club uit Friesland maakt donderdag bekend dat de 55-jarige Hengeloër een contract voor twee seizoenen heeft getekend bij de Eredivisionist. Olde Riekerink is de opvolger van Jurgen Streppel.

Olde Riekerink had ook de mogelijkheid om ‘een lucratieve aanbieding’ uit China te accepteren, zo schreef De Telegraaf in de ochtend, maar heeft dus gekozen voor een terugkeer naar Nederland. Eerder werkte hij bij Galatasaray, de Chinese bond, Ajax, FC Porto, FC Emmen en AA Gent.

Olde Riekerink pakte met Galatasaray de beker en de Supercup en vele jaren eerder werd hij met de beloften van Ajax twee keer kampioen van de Eredivisie. In februari 2017 werd de coach door Galatasaray ontslagen en opgevolgd door Igor Tudor. Inmiddels wordt Galatasaray weer getraind door Fatih Terim.

Technisch manager Gerry Hamstra is blij met de komst van de nieuwe trainer, zo laat hij weten op de clubsite: "We zijn blij dat we vandaag de nieuwe trainer kunnen presenteren. Jan is een trainer die past bij de kernpunten van onze profielschets; presteren met zelf opgeleide en gescoute spelers, attractief voetbal en de individuele ontwikkeling van spelers. Het is een trainer met ruime ervaring in verschillende functies in zowel binnen- als buitenland."

Op de persconferentie blikt Olde Riekerink vooruit op zijn tijd bij de Friezen: "Bijzonder om hier te zijn. Ik ben blij en trots om in de Eredivisie aan de slag te gaan. Vooral blij met Heerenveen, met al die tradities. Drie zaken zijn belangrijk: het opleiden van jeugdspelers, voorwaarden voor topsport creëren en mensen binden aan de club en het familiegevoel vergroten", citeert Omrop Fryslan.

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
sc Heerenveen
 
Jan Olde Riekerink
 
Jurgen Streppel

Poll
Een goede keuze van sc Heerenveen?
Ja
Nee
Weet ik niet
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties