'Griezmann kan hier geschiedenis schrijven of elders vergeten worden'
Donderdag, 17 mei 2018 om 10:35

Antoine Griezmann loodste Atlético Madrid woensdag met twee doelpunten langs Olympique Marseille in de finale van de Europa League (0-3). De dubbelslag was mogelijkerwijs het afscheidscadeau van Griezmann, want de aanvaller wordt in verband gebracht met een zomerse transfer. Voorzitter Miguel Ángel Gil Marín van Atlético waarschuwt echter dat Griezmann niet overal verzekerd is van de status die hij geniet in het Wanda Metropolitano.

De 27-jarige Fransman heeft een contract tot medio 2022 bij Atlético. Barcelona hengelt echter nadrukkelijk naar zijn komst. Of Griezmann bij Atlético blijft, zal volgens Gil Marín afhangen van hoe de spits er zelf in staat. "Hij kan geschiedenis schrijven bij Atlético Madrid, waar alles om hem draait, of elders in de vergetelheid raken", vertelt de preses na de gewonnen finale. "Als hij besluit dat hij niet langer bij ons wil blijven, dan moeten we dat respecteren. Ik ben niet optimistisch of pessimistisch over de situatie, want ik weet niet wat er gebeuren. Het is voor hem te vroeg om daar meteen na de finale al over te beslissen."

Meer: ‘Ik heb besloten nog vele jaren bij Atlético te blijven en dit is waarom’ | ‘Het is raar en pijnlijk om Courtois in het shirt van Real Madrid te zien’

Gil Marín heeft nog altijd geen goed woord over voor de acties van Barcelona in de transfersoap. Voorzitter Josep Maria Bartomeu liet vorige week weten dat het goed mogelijk is dat Antoine Griezmann ooit het shirt van de Catalanen zal dragen. Dinsdagavond verscheen het bericht dat Barcelona aan Atlético kenbaar zou hebben gemaakt de transferclausule van honderd miljoen euro te willen activeren. "Genoeg is genoeg", zei Gil Marín vorige week, en die woorden herhaalt hij nu. "Het slaat nergens op wat ze daar doen. Na het statement heeft Josep Maria Bartomeu niet meer op mij geantwoord."

Ondertussen hopen ook de ploeggenoten van Griezmann dat de goalgetter bij de club blijft. "We hebben hem al een aantal dingen verteld", aldus aanvoerder Gabi in de Spaanse pers. "Hij mag ons niet verlaten. Laten we hopen dat de finale hem ervan heeft overtuigd om te blijven. Of hij nog over zijn beslissing aan het nadenken is? Natuurlijk, anders had hij nu al voor een andere ploeg gespeeld." Volgens trainer Diego Simeone deed Griezmann in de finale wat hij al jaren doet: doorslaggevend zijn op het belangrijkste moment. "Ik hoop dat hij hier gelukkig is."

"Hij heeft met ons drie finales gespeeld en er twee van gewonnen. Nu gaan we in de Europese Supercup spelen, dus kunnen het vier finales worden", vervolgt de oefenmeester. "Op sportief gebied lopen we niet zo ver achter op clubs met meer middelen. Maar wat hij ook beslist: ik ben blij met hem, want hij heeft zijn leven voor deze club gegeven. Ik ben verheugd als hij blijft, maar als hij vertrekt ben ik hem dankbaar voor alles." Zelf wil Griezmann nog weinig kwijt over zijn toekomst. "Ik vind dit niet het moment om over mijn toekomst te praten. Ik wil gewoon genieten na deze prestatie en ik wil de overwinning vieren met de supporters."

 
LaLiga
 
Atlético Madrid
 
Antoine Griezmann
 
Diego Simeone

>
UEFA Europa League
Olympique Marseille
0
3
Atlético Madrid
Woensdag, 16 mei 2018 om 20:45
Poll
Denk je dat Antoine Griezmann bij Atlético Madrid blijft?
Ja
Nee
Meer nieuws
   
00:15
00:15
'Toptransfer' voor Haarlemmer: 'Dit is niet mijn eindstation'
1
   
00:00
00:00
Cryptowereld krijgt via Messi, Suárez en James voet aan de grond
4
   
23:45
23:45
Schuurs: 'Bij het eerste van Ajax is er concurrentie van Europese top'
10
   
23:17
23:17
'Het leek wel alsof Cristiano Ronaldo in de Veste was aangekomen'
6
   
23:00
23:00
Klopp ziet De Bruyne wegvallen: 'Iemand die zo denkt, is een klootzak'
5
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties