Bosz nog altijd teleurgesteld: 'We waren kansloos en verloren terecht'
Donderdag, 17 mei 2018 om 10:50

Atlético Madrid won woensdagavond de finale van de Europa League van Olympique Marseille en los Colchoneros werden zo de opvolger van Manchester United, dat een jaar geleden in de eindstrijd te sterk was voor Ajax. Peter Bosz was in die tijd de trainer van de Amsterdammers en is nog altijd teleurgesteld over het verloop van de eerste Europese finale voor Ajax sinds 1996. Hij heeft de wedstrijd dan ook nooit meer teruggezien.

"Ik vond dat we kansloos waren en terecht verloren. We hebben het geen enkel moment een echte wedstrijd laten zijn. Vooral dat frustreerde mij. Ik vond dat we de kwaliteiten hadden om ook Manchester partij te bieden en dat hebben we, vind ik, geen moment gedaan", blikt hij terug in gesprek met FOX Sports.

Meer: Onana: ‘In het jaar onder Bosz wonnen we maar één uitwedstrijd in Europa’ | Bosz: ‘Bij Ajax heb ik gemerkt hoeveel respect hij kreeg van zijn medespelers’

Bosz geeft aan dat vaste analist Tonny Bruins Slot het spel van Manchester United tot in detail had uitgeplozen en ook voorspelde dat the Red Devils zelf niet zouden opbouwen en aan de overkant Davinson Sánchez juist vrij zouden laten: "De voorspellingen van Tonny klopten allemaal. Dan gaat het erom wat je daar tegenover zet."

"Je moet dan de dingen gaan doen waar je goed in bent en heel eerlijk: we zaten geen moment in de wedstrijd", gaat Bosz verder. De voormalige trainer van Ajax wijst Bertrand Traoré en Matthijs de Ligt aan als de spelers die volgens hem wel standhielden in de finale: "Alle andere spelers haalden niet hun niveau en dat is dan te weinig tegen Manchester United", besluit hij.

 
UEFA Europa League
 
Ajax
 
Manchester United
 
Peter Bosz
 
Matthijs De Ligt

Poll
Ben jij het eens met Peter Bosz?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties