Weghorst: 'Ik had veel van hem kunnen leren, dus vind ik zijn besluit jammer'
Donderdag, 17 mei 2018 om 12:36

Een groep hooligans viel dinsdag het trainingscomplex van Sporting Portugal binnen en Bas Dost was een van de spelers die het moest ontgelden. De spits liep een hoofdwond op nadat hij werd geslagen met een riem en er moesten zes hechtingen aan te pas komen om de wond te dichten. Wout Weghorst schrok van het nieuws uit Lissabon.

"Ik heb hem een berichtje gestuurd. Het was echt even schrikken. Bizar gewoon", vertelt hij aan De Telegraaf. Weghorst werd in de afgelopen interlandperiode net als Dost opgeroepen voor het Nederlands elftal, maar de aanvaller van os Leões heeft inmiddels laten weten zich niet meer beschikbaar te zullen stellen voor de equipe van bondscoach Ronald Koeman.

Hoewel Dost als concurrent van Weghorst geldt, betreurt de spits van AZ de beslissing van zijn collega: "Ik heb Bas de vorige keer een week meegemaakt en het klikte voor mijn gevoel erg goed. Van zijn kwaliteiten had ik nog veel kunnen opsteken. Dus vind ik zijn beslissing jammer. Ook omdat Bas een leuke gozer voor de groep is." De keuze van Dost biedt echter mogelijk ook kansen: "Zijn beslissing om te stoppen zorgt ervoor dat ik een plekje opschuif en vergroot mijn kansen."

 
Meer video's
 
Vriendschappelijke interlands
 
Nederland
 
AZ
 
Sporting Portugal
 
Wout Weghorst

Poll
Denk jij dat Wout Weghorst in de toekomst vast onderdeel gaat uitmaken van de selectie van Oranje?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties