Ten Hag verwacht dat Ajax drie transfers kan opvangen: 'Helemaal bij Ajax'
Donderdag, 17 mei 2018 om 16:17

Erik ten Hag begon in januari aan zijn klus bij Ajax, als opvolger van de vertrokken Marcel Keizer. De oefenmeester, die al flink wat voor zijn kiezen heeft gehad, weet nog niet hoe zijn selectie eruit gaat zien volgend seizoen, want onder anderen André Onana, Matthijs de Ligt, Justin Kluivert en Hakim Ziyech worden in verband gebracht met een transfer.

Ten Hag is er echter van overtuigd dat Ajax het vertrek van enkele spelers wel kan opvangen. "Drie is te doen. Dan heb ik het niet over drie van elf basisspelers, maar drie uit de eerste vijftien selectiespelers. Dat is op te vangen. Helemaal bij Ajax met die talentenfabriek. Het mooist is eigenlijk als je twee transfers doet" aldus de trainer in gesprek met Ajax Life.

Meer: Ten Hag ontkent frustratie: ‘Ik denk dat we hele mooie dingen hebben gezien’ | Ten Hag: ‘Het is natuurlijk een vervelende kwestie, maar hij had vertrekwens’

De trainer wil zich niet te veel bemoeien met het technische beleid van Ajax en stelt dat het lastig wordt een miljoenenbedrag van een geïnteresseerde club te weigeren: "Dat is aan de directie. Als er morgen een club uit de top-vijf van Europa komt en die legt een astronomisch bedrag neer, waar blijf je dan? Welke druk ontstaat er dan?"

Toch hoopt Ten Hag dat de belangrijkste spelers in Amsterdam actief blijven: "Wij hebben de spelers in een groepsgesprek geprobeerd duidelijk te maken dat we op een gezamenlijke missie zijn om Ajax weer succesvol te laten zijn. We willen een team bouwen. Niet voor een seizoen, maar voor de langere termijn", besluit de oefenmeester.

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
Ajax
 
Erik ten Hag
 
Marcel Keizer

Poll
Verwacht jij dat Justin Kluivert zijn contract gaat verlengen bij Ajax?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties