Ter Stegen hoopt: 'Zou het geweldig vinden als hij bij Barça komt spelen'
Woensdag, 13 juni 2018 om 09:00

Thiago Alcántara wordt de laatste tijd nadrukkelijk in verband gebracht met een terugkeer bij Barcelona. Bayern München zou bereid zijn om mee te werken aan een transfer van de middenvelder, die in 2013 voor 25 miljoen euro werd overgenomen van Barça. Marc-André Ter Stegen ziet Thiago graag naar Catalonië komen.

"Ik zou het geweldig vinden als Thiago bij Barcelona komt spelen. Zijn speelstijl past perfect bij ons. Daarnaast heeft hij een interessante persoonlijkheid", zegt Ter Stegen in gesprek met BILD. Voordat Thiago terugkeert in Barcelona, moet er eerst een verschil in vraag en aanbod worden gedicht. Bayern verlangt minimaal zeventig miljoen euro voor de middenvelder, terwijl Barcelona maximaal vijftig miljoen wil betalen.

Meer: ‘Real Madrid bereikt persoonlijk akkoord met beoogde opvolger van Kovacic’

Bayern hoopte Lucas Digne te kunnen betrekken in de transfer en wenst naast de vleugelverdediger een bedrag van vijftig miljoen. Het lijkt er echter niet op dat Barcelona op deze eis van der Rekordmeister ingaat. Met Andrés Iniesta raakt Barça een middenvelder kwijt, waardoor er komende zomer in ieder geval versterking zal moeten komen voor de middelste linie.

"Hij is natuurlijk een speler die bepaalde dingen mogelijk maakt voor ons. Als naar buiten komt dat de transfer rond is, zou dat geweldig zijn voor ons én voor hem", besluit de doelman, die momenteel deel uitmaakt van de Duitse WK-selectie. Het contract van Thiago bij Bayern loopt nog tot medio 2021, waardoor de kampioen van Duitsland een goede onderhandelingspositie heeft.

 
LaLiga
 
Barcelona
 
Bayern München
 
Thiago Alcántara
 
Andrés Iniesta

Poll
Denk jij dat Thiago Alcántara terugkeert bij Barcelona?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties