Update: Santos maakt deal met Real Madrid van 54 miljoen euro officieel
Vrijdag, 15 juni 2018 om 14:37

Rodrygo Silva de Goes gaat naar Real Madrid. Voorzitter José Carlos Peres van Santos bevestigt in een interview met SporTV dat de transfer voor ‘99,9 procent’ rond is en dat de zeventienjarige linksbuiten zijn handtekening zelf al heeft gezet.

Real betaalt 45 miljoen euro, vijf miljoen minder dan de afkoopsom die in het tot 2023 doorlopende contract van Rodrygo staat. De international van Brazilië Onder-20 heeft recht op vijf miljoen van de transfersom, maar ziet daar naar verluidt van af om de deal mogelijk te maken. "Het contract wordt door onze juridische afdeling in orde gemaakt. We vragen om geduld, dit moet rustig worden afgehandeld", aldus Carlos Peres.

De preses stelt dat er enkel nog gesproken moet worden over ‘bonussen en andere dingen’: "Maar we zijn akkoord over 45 miljoen euro, hij heeft al getekend." Rodrygo, die 28 wedstrijden in het eerste elftal van Santos speelde, werd eerder ook in verband gebracht met Manchester City, Manchester United, Liverpool, Paris Saint-Germain en Barcelona.

Rodrygo kwam tot dusverre tot negen doelpunten in dienst van Santos. Bovendien speelde hij vier interlands voor Brazilië Onder-17, waarin hij driemaal scoorde. In eigen land wordt al de vergelijking getrokken met Neymar, die Santos in 2013 verliet voor Barcelona.

Update 15 juni 07.34 uur - ‘Real Madrid betaalt maximaal 54 miljoen euro voor Rodrygo’
Real Madrid heeft Rodrygo binnen. Gazeta Esportiva meldt dat de aanvaller komend seizoen nog bij Santos blijft, maar bij Real heeft getekend tot medio 2025. De clubs zullen de transfer in de loop van de ochtend bekendmaken. Santos ontvangt 40 miljoen euro, maar de transfersom kan later oplopen tot 54 miljoen. Florentino Pérez liet tijdens de presentatie van trainer Julen Lopetegui al weten dat Rodrygo naar Madrid zou komen.

Update 15 juni 14.37 uur - Santos maakt deal met Real Madrid van 54 miljoen euro officieel
De kogel is door de kerk: Santos maakt via de officiële kanalen de overgang van Rodrygo naar Real Madrid bekend. De zeventienjarige aanvaller zal zich op 1 juli in de Spaanse hoofdstad melden: tot die tijd blijft de tiener in het tenue van Santos spelen. De Braziliaanse club ontvangt 40 miljoen euro voor de verkoop van Rodrygo, die ook door Barcelona werd begeerd, maar de transfersom kan later oplopen tot 54 miljoen euro.

 
LaLiga
 
Real Madrid
 
Rodrygo Silva de Goes

Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties