Update: Harit krijgt voorwaardelijke celstraf en boete na dodelijk auto-ongeluk
Woensdag, 1 augustus 2018 om 12:55

Amine Harit is zaterdag mogelijk betrokken geweest bij een dodelijk auto-ongeluk in de buurt van Marrakesh, zo schrijven Duitse en Marokkaanse media. Volgens onbevestigde berichten zou het veertienjarige broertje van de 21-jarige middenvelder annex Marokkaans international van Schalke 04 achter het stuur hebben gezeten.

De bestuurder van de auto zou een voetganger, die op een onoverzichtelijke weg wilde oversteken, over het hoofd hebben gezien. Harit en zijn broertje zouden volgens de berichten meteen na het ongeluk op de vlucht zijn geslagen, maar konden kort daarna door de politie worden ingerekend. Lokale media verzekeren dat er nog een Marokkaans international in de auto zat, maar zijn identiteit is niet bekend.

Schalke 04 stelt zaterdag dat men kennis heeft genomen van de berichten en alles in het werk stelt om informatie uit eerste hand te krijgen. Harit stond op het WK in Rusland in het eerste groepsduel met Iran (0-1 verlies) in de basis en werd acht minuten voor tijd naar de kant gehaald. Tegen Portugal (0-1 verlies) en Spanje kwam de spelmaker niet binnen de lijnen.

Update 30 juni 19.09 uur - Schalke 04 bevestigt auto-ongeluk Harit met dodelijke afloop
Schalke 04 maakt zaterdagavond bekend dat Amine Harit bij een auto-ongeluk in Marrakech betrokken is geweest. De spelmaker annex Marokkaans international, en niet zijn zeven jaar jongere broer, was degene die een voetganger, die op een onoverzichtelijke weg wilde oversteken, over het hoofd zag, met een dodelijke afloop als gevolg. Harit heeft een verklaring op het politiebureau afgelegd en mocht vervolgens vertrekken. Schalke en Harit wensen de nabestaanden van het dodelijke slachtoffer sterkte en steun.

Update 1 augustus 12.55 uur - Harit krijgt voorwaardelijke celstraf en boete na dodelijk auto-ongeluk
De rechtbank van Marrakech heeft Amine Harit veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van vier maanden en een boete van 8.600 dirham (780 euro), zo melden verschillende Marokkaanse media. De Marokkaans international, spelend voor Schalke 04, reed eind juni een voetganger aan in Marrakech. Het slachtoffer van de aanrijding overleed op weg naar het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

 
Wereldkampioenschappen
 
Marokko
 
Schalke 04
 
Amine Harit

Meer nieuws
Meer sportnieuws
10:21
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties