Transfervrije Bryan Ruiz verlaat Europa en vervolgt loopbaan in Brazilië
Woensdag, 11 juli 2018 om 20:26 • Daniel Cabot KerkdijkLaatste update: 21:01

Bryan Ruiz vervolgt zijn loopbaan in Brazilië. Santos maakt via de officiële kanalen melding van de komst van de aanvallende middenvelder annex Costa Ricaans international, die zich voor twee jaar aan o Peixe heeft verbonden. Ruiz beschikte over een aflopend contract met Sporting Portugal.

Ruiz, die volgende maand 33 jaar wordt, had zelf via zijn officiële Twitter-account reeds aangegeven dat hij hoopte tot een akkoord met 'een grote club' als Santos te komen. Bij de club uit São Paulo zal de Costa Ricaan min of meer verzekerd zijn van een basisplaats. Sinds het vertrek van Lucas Lima in december naar Palmeiras was Santos vooral om financiële redenen niet in staat om een geschikte vervanger te strikken.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Hé, wie hebben we daar? Bryan Ruíz gaat in de Braziliaanse competitie aan de slag bij Santos! De ex-speler van onder meer FC Twente zat sinds zijn vertrek bij Sporting Portugal zonder club. #bryanruiz #santos

Una publicación compartida de Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone) el

Ruiz speelde de voorbije twaalf jaar in Europa. De aanvallende middenvelder annex buitenspeler startte bij AA Gent, waarna hij tussen 2009 en 2011 voor FC Twente uitkwam. Dat was ook de succesvolste periode in zijn loopbaan, met een landstitel, de KNVB Beker en de Johan Cruijff Schaal. Dat resulteerde in een transfer naar Fulham.

Het verblijf van Ruiz in Londen was geen onverdeeld success: in januari 2014 werd hij een half jaar uitgeleend aan PSV. In de zomer van 2015 ondertekende hij een driejarig contract met Sporting, waar hij tot 12 doelpunten in 81 duels kwam. Santos, dat vorig jaar als derde in de Série A, eindigde is deze voetbaljaargang na twaalf duels op een vijftiende stek terug te vinden.

 
Serie A
 
Santos
 
Sporting Portugal
 
Bryan Ruiz

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties