Voormalig international Marcellis stopt op dertigjarige leeftijd
Maandag, 3 september 2018 om 13:16 • Robin BruggemanLaatste update: 13:42

Dirk Marcellis stop per direct met voetballen, zo bevestigt hij maandag in gesprek met Voetbal International. De dertigjarige centrale verdediger heeft te veel last van aanhoudende knieklachten om nog door te gaan. Marcellis was bezig aan zijn vierde seizoen bij PEC Zwolle en was in de afgelopen drie jaar een basisspeler in Overijssel. De stopper lag nog tot medio 2020 vast bij PEC.

Marcellis raakte in 2013, toen hij nog speler was van AZ, zwaar geblesseerd aan zijn knie en onderging daarna wegens aanhoudende meniscus- en kraakbeenproblemen verschillende operaties aan het gewricht: "Ik ben vier jaar geleden geopereerd aan mijn knie en nu begon het weer op te spelen. Na overleg met doktoren en specialisten heb ik besloten te stoppen. Ik had te veel pijn de laatste weken en de specialisten waren heel duidelijk. Als ik nu niet zou stoppen, zou ik op zeer korte termijn een nieuwe knie nodig hebben", legt hij uit.

De drievoudig Oranje-international kwam twee weken geleden voor het laatst in actie namens de Zwollenaren in de Eredivisie-wedstrijd tegen FC Utrecht en in de eerste helft kreeg hij opnieuw klachten aan zijn knie. Nadat hij er vorig seizoen en in de voorbereiding op de huidige voetbaljaargang ook al hinder van ondervond, kondigde hij halverwege de wedstrijd in de kleedkamer al geëmotioneerd zijn afscheid aan.

De verdediger, die zijn opleiding genoot bij PSV en in Eindhoven ook uitgroeide tot international, speelde in totaal ruim driehonderd wedstrijden in het betaald voetbal. Met PSV werd hij in 2008 landskampioen en won hij ook de Johan Cruijff Schaal. Met AZ voegde hij in 2013 nog een KNVB Beker toe aan zijn prijzenkast. De klap dat zijn loopbaan er nu op zit komt hard aan: "Heel hard. Maar het komt ook niet helemaal uit het niets. Ik wist dat dit een scenario was dat naar voren zou kunnen komen. Maar desondanks komt dit natuurlijk ontzettend hard aan. Het verwerken van dit nieuws gaat wel even duren."

De kans is overigens groot dat Marcellis in een andere hoedanigheid door zal gaan bij PEC: "Daar heb ik met PEC al gesprekken over gehad. De intentie van beide kanten is, als dit allemaal is verwerkt, om met elkaar door te gaan. Hoe of wat is nu nog onduidelijk, maar ik ambieer geen rol als trainer. Het zal meer iets binnen de organisatie zijn. In die richting ben ik ook bezig met een opleiding die ik bijna afgerond heb", vertelt hij.

 
Eredivisie
 
PEC Zwolle
 
Dirk Marcellis

Poll
Denk jij dat PEC Zwolle het wegvallen van Dirk Marcellis weet op te vangen?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties