Amateurteam van Denemarken lijdt bescheiden nederlaag tegen Slowakije
Woensdag, 5 september 2018 om 22:34

Het 'campingelftal' van Denemarken heeft een bescheiden nederlaag geleden tegen Slowakije. De oefeninterland in Trnava eindigde in een 3-0 overwinning voor de Slowaken, dankzij doelpunten van Adam Nemec, Albert Rusnák en Adam Fogt (eigen treffer). Mogelijk komt hetzelfde team van de Denen ook komende zondag in actie, als de eerste wedstrijd in de Nations League tegen Wales op het programma staat.

Met de nodige moeite had de Deense voetbalbond (DBU) een selectie bij elkaar gekregen voor de oefeninterland tegen Slowakije. De Denen traden in Trnava aan met een elftal bestaande uit zaalvoetballers en spelers die normaal gesproken actief zijn op het derde of vierde niveau. De DBU heeft met de 'normale' internationals een conflict over een nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst. Zij boden aan om nog één interlandperiode te spelen met de oude arbeidsovereenkomst, maar dit werd door de DBU geweigerd. Daardoor wordt er momenteel gesproken van een 'staking'.

Lees hier waarom Denemarken in de interland tegen Slowakije moest aantreden met een 'campingelftal'.

Door het ontbreken van de internationals en doordat de spelersvakbond andere profs had afgeraden om zich beschikbaar te stellen voor het nationale team, stonden er in Trnava onder meer een verzekeringsadviseur, een tapijtlegger, een aantal studenten, een gevangenisbewaarder, een computeranalist en een sociaal werker aan de aftrap. Bij Slowakije begonnen grote namen als Marek Hamsik en Martin Skrtel in de basiself.

Na tien minuten greep de thuisploeg al de voorsprong. Een voorzet van Juraj Kucka bereikte het hoofd van Adam Nemec, die de Deense doelman Christoffer Haagh voor de eerste keer verschalkte. Denemarken liet zich door de openingstreffer niet uit het veld slaan en creëerde zelfs twee aardige kansen, via Rasmus Johansson en Oskar Georg Høybye. Vladimir Weiss kreeg vervolgens een goede mogelijkheid op de tweede Slowaakse treffer, maar hij zag zijn inzet gekeerd worden door Haagh. De rebound werd door Kucka naast geschoten.

Toch kwamen de Slowaken nog voor rust op een 2-0 voorsprong. Kucka bediende Albert Rusnák, die in het strafschopgebied de rust behield en de score verdubbelde. In de tweede helft werden er aan beide kanten de nodige wijzigingen doorgevoerd, maar desondanks hield het Deense 'campingelftal' aardig stand. Hamsik, Weiss en Michal Duris ondernamen tevergeefs schoten op het doel van Haagh. Tien minuten voor tijd bepaalde invaller Fogt de eindstand met een ongelukkig eigen doelpunt op 3-0.

 
Vriendschappelijke interlands
 
Denemarken
 
Slowakije
 
Martin Skrtel
 
Albert Rusnák

>
Vriendschappelijke wedstrijd
Slowakije
3
0
Denemarken
Woensdag, 5 september 2018 om 20:45
Poll
Snap jij de houding van de Deense voetbalbond?
Ja
Nee
Meer nieuws
   
12:47
12:47
'Ik anticipeer nog niet goed genoeg op de bewegingen van Messi en Suárez'
2
   
12:24
12:24
'Feyenoord-flop' wekt interesse Napoli en Tottenham: '10 miljoen is te weinig'
43
   
12:00
12:00
In de wandelgangen: Genk ontvangt bod van twintig miljoen euro uit Italië
8
   
11:47
11:47
Mourinho ontroert met bijzondere brief aan zieke Tottenham-supporter
13
   
11:32
11:32
Noa Lang en consorten aangepakt: 'Ik zag Rodri en Parejo erom lachen'
59
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties