Herhaling van EK-finale moet Oranje Leeuwinnen richting WK helpen
Vrijdag, 7 september 2018 om 14:24 • Dominic MostertLaatste update: 16:15

Het Nederlands vrouwenelftal is in de play-offs voor de kwalificatie voor het WK 2019 in Frankrijk gekoppeld aan Denemarken. Als dat tweeluik wordt gewonnen, strijdt de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman tegen de winnaar van de andere halve finale tussen België en Zwitserland om het laatste WK-ticket.

Oranje zou dinsdag aan een gelijkspel in en tegen Noorwegen genoeg hebben gehad voor rechtstreekse kwalificatie, maar ging met 2-1 onderuit. Daardoor eindigde Oranje als tweede in de poule, achter Noorwegen. Met Denemarken treffen de Leeuwinnen een bekende tegenstander: vorig jaar was Oranje in de EK-finale met 4-2 te sterk voor de ploeg.

Dit bericht bekijken op Instagram

De Oranje Leeuwinnen zijn vrijdag bij de loting gekoppeld aan Denemarken, waarna Oranje het mogelijk gaat opnemen tegen België of Zwitserland. Gaat Oranje zich plaatsen voor het WK? #oranje #leeuwinnen #NEDDEN #SamenSterk #wk2019

Een bericht gedeeld door Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone) op

Tussen 1 en 9 oktober begint Oranje met een thuiswedstrijd tegen Denemarken. De precieze data van de duels zijn nog niet bekend. De finale van de play-offs wordt eveneens over twee wedstrijden gespeeld en staat voor november op het programma. Oranje was er in 2015 voor het eerst bij op een WK; toen reikte het team tot de achtste finales.

In gesprek met OnsOranje zegt Wiegman dat haar elftal en Denemarken aan elkaar gewaagd zijn. "We weten dat als je naar het WK wilt, je twee van de drie landen zult moeten verslaan. Het is nu Denemarken geworden en daar zullen we het mee moeten doen."

 
Wereldkampioenschappen
 
Nederlands vrouwenteam

Poll
Bereiken de Oranje Leeuwinnen het WK?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties