Veel druk op 'LeBron James': 'Ik zou Ronaldo zeker verslaan bij vrije trappen'
Woensdag, 12 september 2018 om 15:54 • Tim SiekmanLaatste update: 16:01

Juventus stuntte afgelopen zomer door Cristiano Ronaldo in te lijven. De 33-jarige aanvaller wilde na negen jaar bij Real Madrid een nieuwe uitdaging en vond deze in de Italiaanse topclub. Clublegende Alessandro Del Piero vergelijkt de komst van de Portugees met de transfer van basketballer LeBron James naar Los Angeles Lakers.

Del Piero beseft dat de Champions League het ultieme doel blijft voor la Vecchia Signora. "Het is gevaarlijk, want de verwachtingen zijn zo hoog, het kan tegen je gaan werken. Maar het is waarschijnlijk dat ze het wel gaan winnen, want de Champions League is hun grote doel", zegt de oud-aanvaller in gesprek met La Gazzetta dello Sport.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

"Ze tonen de wil en hebben een ambitieus project. Ik geniet ervan. Het is hetzelfde als de Lakers met LeBron James. Ronaldo is een ongekende kampioen en hij heeft een mentaliteit die alleen de grootheden in de sport hebben. Mijn eerste reactie toen ik hoorde dat Juventus Ronaldo haalde? Ik kon het niet geloven. Ik dacht dat het een hoax was."

"Ik zou Ronaldo zeker verslaan bij vrije trappen. Als het me niet lukt, heb ik het excuus dat ik al een tijdje gestopt ben", lacht Del Piero. "Hij zal gaan ontdekken wat Juventus inhoudt. Iedere dag. Niet alleen in Turijn: Juvenus is overal, want er zijn overal fans. Hij zal gaan ontdekken dat hij een grote verantwoordelijkheid met zich meedraagt."

 
Serie A
 
Juventus
 
Cristiano Ronaldo
 
Alessandro Del Piero

Poll
Verwacht jij dat Cristiano Ronaldo met Juventus een keer de Champions League gaat winnen?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties