Update: Vitesse maanden zonder Chelsea-huurling Musonda
Vrijdag, 14 september 2018 om 10:56

Vitesse moet het naar alle waarschijnlijkheid maandenlang doen zonder Charly Musonda. De Belgische huurling van Chelsea heeft afgelopen zaterdag in een oefenwedstrijd tegen Royal Antwerp FC (0-0) een stevige scheenbeenblessure opgelopen. Volgens de Gelderlander verblijft de aanvaller voor nader onderzoek in Londen.

De 21-jarige Musonda werd op de slotdag van de transfermarkt op huurbasis overgenomen van Chelsea. Trainer Leonid Slutsky liet hem zaterdag in het besloten oefenduel met Royal Antwerp zijn eerste minuten maken. Vlak voor rust kreeg Musonda bij een botsing een tik op zijn scheen. Hij viel uit en deze week is gebleken dat het om een serieuze blessure gaat.

Na de diagnose van de medische staf keerde Musonda voor onderzoek terug naar Londen. Vitesse wacht nog altijd op uitsluitsel vanuit de Premier League-club. Mocht hij daadwerkelijk voor langere tijd niet inzetbaar zijn, dan is dat de tweede tegenvaller in korte tijd voor Slutsky. Eerder viel Rasmus Thelander al voor langere tijd weg. De Deense verdediger brak een aantal weken geleden op een training zijn enkel. Zijn herstel verloopt voorspoedig, maar desondanks ligt hij voor een lange periode uit de roulatie.

Update 14 september 10.56 uur - Vitesse maanden zonder Chelsea-huurling Musonda
Vitesse moet het maanden doen zonder Charly Musonda. Uit onderzoek in Londen is gebleken dat de Belg een zware knieblessure heeft opgelopen. Volgens de Gelderlander gaat Musonda in Engeland revalideren. In de oefenwedstrijd tegen Royal Antwerp FC leek hij een scheenblessure opgelopen te hebben, maar het probleem blijkt te zitten in de knieholte. Het is onduidelijk hoe lang Musonda precies buitenspel staat, maar de medische staf van Chelsea spreekt van ‘enkele maanden’. "We hadden er een echte versterking bij. Dit is voor Charly en Vitesse zeer teleurstellend", reageert trainer Leonid Slutsky.

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
Vitesse
 
Chelsea
 
Charly Musonda
 
Leonid Slutsky

Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties