AC Milan geeft overwinning in blessuretijd uit handen tegen Atalanta

Een overwinning was meer dan welkom geweest voor Milan, dat als nummer vijftien van de competitie begon aan de thuiswedstrijd tegen Atalanta. De thuisploeg begon uitstekend aan de wedstrijd, want al na anderhalve minuut liet Gonzalo Higuaín het net bollen. Een voorzet vanaf de rechterflank promoveerde hij op fraaie wijze tot een doelpunt. Op aangeven van Suso schoot de Argentijnse spits de bal met een volley tegen de touwen achter doelman Pierluigi Gollini.

Atalanta deed na rust iets terug. In de 53ste minuut zetten de bezoekers een mooie aanval op, die uiteindelijk werd afgerond door Alejandro Gómez. Een paar minuten later werd de stand al op 2-1 gebracht. Bij de eerste paal schoof Giacomo Bonaventura een voorzet van Duvan Zapata binnen. In de slotfase kreeg Milan via Higuaín de kans om de score verder uit te breiden, maar de Argentijn wist zijn tweede goal van de avond niet te maken.

Zodoende bleef Atalanta hopen op een goed resultaat in Milaan. De wedstrijd golfde op en neer, met mogelijkheden voor beide ploegen. De bezoekers drukten Milan in de absolute slotfase achteruit en in de tweede minuut van de blessuretijd viel de 2-2. Gianluigi Donnarumma drukte een schot van Musa Barrow tegen de paal, waarna Emiliano Rigoni de gelijkmaker scoorde en een punt redde voor Atalanta.